Gourmet doživljaj s potpisom Fabricija Vežnavera na Sarajevo Film Festivalu

Protagonisti nominirani za Srce Sarajeva za TV serije

Chef godine 2021. po izboru Gault&Millau Croatia Fabricio Vežnaver impresionirao je uzvanike gala večerom na Sarajevo Film Festivalu u hotelu “Holiday” poznatim autorskim jelima nadahnutim Istrom. Fabricio Vežnaver početkom lipnja ponio je titulu chefa godine 2021. na svečanom predstavljanju četvrtog izdanja gastronomskog vodiča Gault&Millau Croatia koji se održao na terasi Olendar Hotela Esplanada Zagreb.

Slatki snovi

Za osamdesetak uzvanika ekskluzivne večere Sarajevo Film Festivala pripremio je neka od svojih najboljih ribljih jela: Morski biser” i Morsku pjenu” od jakobovih kapica, odnosno filea romba, dok je u jelu Istra i Visoko se vole” spojio biftek lokalnih proizvođača mesa s crnim tartufom. Gosti su se zasladili Slatkim snovima” desertom od bijele čokolade s pistacijama i borovnicama s potpisom Ljiljane Vežnaver.

Atmosfera u kuhinji

Oduševljenje večerom ne čudi jer su vlasnici višestruko nagrađivanog istarskog restorana „Pergola“ iz Zambratije pokraj Savudrije koji je dobitnik četiri Gault&Millau Croatia toke. „Pergola je u uskom krugu vrhunskih hrvatskih restorana čija se reputacija proširila i izvan granica te je postala gourmet odredište za strane i domaće ljubitelje visoke gastronomije.

Gourmet doživljaj na dodjeli nagrada Srce Sarajeva za najbolje TV serije upotpunila su premium vina vinarije Buntić iz Međugorja.

Chef Fabricio Vežnaver, Mirsad Purivatra - direktor SFF-a i Jovan Marjanović co-direktor SFF-a

Najboljom dramskom serijom proglašena je "Porodica", najbolja komedija je "Dnevnik velikog Perice",  najbolji kreator je Bojan Vuletić (Porodica),  Srce Sarajeva za Zvijezdu u usponu osvojila  je Ivana Zečević (Grupa),  dok je  u glumačkim kategorijama trijumfirao bračni par Jasna Đuričić (Grupa) i Boris Isaković (Porodica).

Ovo je već druga godina da dobitnici naslova chef godine Gault&Millau Croatia gostuju na ovom prestižnom festivalu, što je odličan dokaz da se umjetnost i gastronomija izvrsno slažu.

 

PR: Light komunikacije

Fotografije: uz dopuštenje, Sarajevo Film Festival

Primjedbe