Bljak fest 2020 - Izlet u Omišalj na bljak specijalitete


Obilje zabave i raznoliki bljak-specijaliteti nude se i ove godine na, zasigurno, najoriginalnijoj maškaranoj zabavi na otoku i šire

Nikad brojniji sudionicima i gostujućim ekipama, deseti po redu Festival specifičnih specijaliteta pučke gastronomske baštine „Bljak fest“ održati će se 8. veljače u Omišlju na trgu Prikešte s početkom u 13:30 sati.

Obilje zabave i raznoliki bljak-specijaliteti nude se i ove godine na, zasigurno, najoriginalnijoj maškaranoj zabavi na otoku i šire. Naime, Bljak fest već naveliko stavlja Omišalj na gastronomsku kartu Hrvatske, a oduševljenja okupljenih samo su dokaz truda koji se deset godina ulaže u manifestaciju.


Pored već uhodanih ekipa, karnevalskih udruga Babani i Omišjanski babani, restorana Rivica, udruge Obitelj za mlade, Upravnog odjela Općine Omišalj, ribolovnog društva Zubatac, Hotela Njivice, udruge za narodne običaje Drivenik, udruge „Puntarske užance“ najavljene su i četiri nove ekipe koje će sudjelovati na ovogodišnjem Bljak festu po prvi put, a to su - Udruga veterana Domovinskog rata otoka Krka, podružnica Omišalj, Dobrovoljno vatrogasno društvo Njivice, Kamp Omišalj i udruga Knezovi Krčki Frankopani.


Na meniju su se našle, uvijek vrlo tražene, tripice, zatim muda od bika i jetrice na žaru, slinjavi puž, fileki od crne krave sa škampima, maneštrica od ječma, kiselica, lešo ovca s povrćem, gulaš od iznutrica s palentom, te ostala jela na bazi srca, jezika, mozga, nogica i sl., kao i slastice poput broskve s bijelom čokoladom, rafaello kocke od pajceka, poderane gaće i crne frite.


Ovogodišnji program vodit će već tradicionalno Dražen Turina Šajeta, a za dobru zabavu zaslužna je grupa Insula.

U goste, osim prijatelja iz Drivenika, ove godine dolazi i rekordan broj gostujućih udruga, a najavljene su karnevalske udruge Kataroška i Optimisti, Vrbničke užance te feštari iz Novog Vinodolskog i Jadranova.

Ulaz na manifestaciju kao i konzumacija hrane je besplatna!





Primjedbe