Lively Roasters održao prvu edukaciju o specijalitetnoj kavi i namjenskim čajevima za ljekarnike

Marko Brajković i vanjska suradnica Mirela Ilenić

U prostorijama Visoke poslovne škole Aspire, tvrtka Lively Roasters je održala zanimljivu edukaciju o kavi i čajevima te uz degustaciju toplih napitaka znanje prenijela na djelatnike ljekarni.

Tvrtka Lively Roasters, osnovana 2015. godine kao prvi profesionalni proizvođač i dobavljač specijalitetnih kava u privatnom vlasništvu, kontinuirano investira u razvoj i znanja. U kratkom vremenu dobiva tržišna priznanja i prepoznaje se kao nacionalni “specialty coffee brand”.

Kava u fazi dozrijevanja na drvetu

Od početka s partnerima, kolegama te strastvenim ljubiteljima kave nastoje poboljšati iskustvo ispijanja tog veličanstvenog napitka. Direktno surađuju s plantažama kave, čiji uzgoj i sam proces proizvodnje od bobice do zelenog zrna kave i nadziru.  

Svježe mljevena kava Lively Roasters 

Prvi su u Hrvatskoj prošle godine uvezli direktno iz Costa Rice zelenu kavu u suradnji s partnerima, a u Zagrebu je skladište, prže i distribuiraju svojim klijentima u HoReCa kanalu i slobodnoj prodaji preko web trgovine.

Razlozi zašto piti specijalnu kavu svaki dan:
 Visokovrijedni izvor antioksidansa, osobito polifenola;
 Kava te može učiniti sretnijim;
 Smatra se da mirisanje kave smanjuje stres;
Smatra se da te kava može učiniti boljim atletom;
Ispijanje kave može pomoći vašem mozgu da bude dulje zdrav;
Ispijanje kave pomaže održivosti koncentracije;
Izvor energije.

Lively Roasters specijalitetni čajevi

Od nedavno se u asortimanu Lively Roaster tvrtke nalaze i specijalitetni čajevi te namjenski čaj za ljekarne. Prateći trendove u svijetu, pa tako i u Hrvatskoj, smatraju da je vrlo važno postupanje s namjenskim čajevima, kao i njihovo skladištenje te educiranost potrošača.

Zapravo, smatraju da je specijalitetnom čaju mjesto u ljekarni. Jednaku pozornost pridaju specijalitetnim čajevima, gdje napor ulažu u edukaciju djelatnika ugostiteljskih objekata, kako bi potrošačima ponudili transparentnost uz cijenu.

Čajevi odgovaraju svim zahtjevima i odredbama EU regulativna. Nisu tretirani UV zrakama, kao ni ionizirajućim zrakama. Ne sadrže biljni material GMO podrijetla te se strogo kontrolira sadržaj pesticida.

Sve upite za čajeve možete poslati na info@livelyroasters.co ili proizvode potražiti na web stranici www.livelyroasters.co


Foto: Lively Roasters web 

Primjedbe