Održano prvo ocjenjivanje amaterskih vina Vinoševec

Nagrađeni vinari

U subotu, 19. svibnja 2018. godine, održano je prvo ocjenjivanje amaterskih vina u organizaciji mjesnog odbora Miroševec.

Ovakvim prvim organiziranim ocjenjivanjem vina Vinoševec u našem mjesnom odboru, kroz zajednički nastup vinara amatera s predanih 20 uzoraka i renomiranim vinskim ocjenjivačima, učinili smo veliki iskorak za prepoznatljivost naše zajednice.“ – rekla je Dijana Bačani, predsjednica mjesnog odbora Miroševec.

Na fotografiji s lijeva na desno redom su: Predsjednica MO Miroševec Dijana Bačani, Jana Košćec
 i članovi ocjenjivačke komisije Franjo Francem, Željko Suhadolnik, Mario Meštrović, Ivo Kozarčanin 

Ocjenjivači su ove godine bili vinski stručnjaci iz Zagreba, Mario Meštrović ujedno i predsjednik ocjenjivačke komisije, Franjo Francem, Željko Suhadolnik i Ivo Kozarčanin, a moderatorica programa je bila Željka Balja.

Nakon ocjenjivanja vina, na prvoj izložbi nagrađenih vina, održana je dodjela pehara i medalja, a tom prigodom sve prisutne pozdravio je i predsjednik gradske četvrti Gornja Dubrava Damir Oniško - „Drago mi  je što smo se danas okupili ovdje u velikom broju. Ovakve inicijative pozdravljamo i vjerujemo da će se ovoj sjajnoj organizaciji pridružiti i ostali mjesni odbori.“

Na proglašenju pobjednika prva tri mjesta i pehare mjesnog odbora osvojili su: Marijan Perjanec (graševina 2017.), Denis Micudaj (zeleni silvanac 2017.) i Marko Folnegović (graševina i rajnski rizling 2017.).

 Aktivnosti ocjenjivanja vina koje su pokrenute od strane mjesnog odbora Miroševec, a kojem se odazvalo 20 vinara, već je samo po sebi odličan pokazatelj spremnosti ka poboljšanju kvalitete amaterske proizvodnje vina. Vinari su ovim ocjenjivanjem mogli uvidjeti gdje se trenutno kvalitativno nalaze, da bi mogli usmjeriti svoje daljnje djelovanje u vinogradu i podrumu prilikom daljnje proizvodnje. Prostora za poboljšanje svakako ima, predložio bih kao sljedeći korak, zajedničku edukaciju u okruženju mjesnog odbora, pri kojoj bi se konkretizirali segmenti na koje vinari trebaju obratiti pažnju za poboljšanje kvalitete. Nadamo se da će prva tri mjesta i tri prekrasna pehara biti vjetar u leđa u daljnjem napretku. Želim sreću u stvaranju nove male vinske destinacije.”– rekao je Mario Meštrović, predsjednik ocjenjivače komisije.  

Uz prigodne čestitke sve prisutne na kraju je pozdravila i predsjednica mjesnog odbora Miroševec Dijana Bačani - „Čestitke svim sudionicima na osvojenim peharima i medaljama. Zahvaljujem se na sudjelovanju svim članovima ocjenjivačke komisije, pred kojima danas nije bio nimalo lagan zadatak, te svima vama koji ste svojim nesebičnim doprinosom obogatili naše ovogodišnje slavlje - Sanji Kelčec Ključarić, Davoru Inguli, Danijelu Folnegoviću, Ignac Novak Rakeku, lovačkom društvu Markuševačka Trnava, udruzi umirovljenika Miroševec, pekarnici Markuševec, restoranu Staro Gnijezdo i tamburaškom sastavu Trešnja, s kojima ćemo uz zvuke Prigorskog kraja proslaviti današnje uspjehe. Vjerujemo da će iduće godine nastupiti još više vinara amatera i to nas izuzetno veseli.“

Nakon proglašenja pobjednika, organizatori, vinari i gosti imali su priliku kušati nagrađena vina uz prigodni gulaš i domaće slastice.

PR i foto: MO Miroševec

Primjedbe