2. SALON PJENUŠAVIH VINA

2.Salon pjenušavih vina Zagreb/ rose i pršut od crne slavonske svinje

Započnimo godinu u velikom stilu!

Nakon dva uvodna događaja - sljubljivanja slovenskih pjenušaca i zalogaja Dežman mini bara te sljubljivanja hrvatskih pjenušaca i kolača Fidel Gastra uz Vinske kraljice Zagrebačke županije - održana je Konferenciju za medije u obliku vinske radionice: »Neformalno druženje pjenušaca i mesnih zalogaja.

           Ususret 2. Salonu pjenušavih vina Zagrebu, nakon degustacije slovenskih pjenušaca uz jela chefa Vedrana Stojanca u Dežman Mini Baru za zagrebačke gastro blogere i degustacije slatkih delicija i hrvatskih pjenušaca u zagrebačkom restoranu Fidel Gastru za „lifstyle“ blogere s posebnim gošćama - Vinskim kraljicama Zagrebačke županije, na konferenciji za medije (23.1.2018). organizatorice dr. Nina Levičnik i Marija Vukelić, prof. osmislile su još jednu vinsku radionicu – kušanje pjenušaca i mesnih zalogaja.

           Cilj Salona promocija je pjenušaca u svakoj prigodi - uz kušanje, izobrazbu i širenja znanja o sljubljivanju pjenušaca uz naša »svakodnevna« jela te su se tako i na konferenciji za medije nazočni novinari sami uvjerili kako pjenušac možemo piti i uz čvarke, namaz od slanine i šunku od crne slavonske svinje! Za dodatna objašnjenja  o sljubljivanju hrane i vina - bio je uvijek spreman Mario Meštrović, hrvatski sommelier (uvaženi član partnerskog HSK - Hrvatskog Sommelier Kluba) koji je nedavno dobio još jedno veliko priznanje i čast – poziv  da bude sudac na velikom svjetskom ocjenjivanju »Decanter World Wine Awards«.

2.Salon pjenušavih vina Zg/ pjenušci

    Na degustacijsko-edukacijskom neformalnom druženju mogli su se kušati sljedeći sljedovi:
Vuglec, Baronial, brut 2012 & čvarci OPG Ferbežar
Čarga 1767, Dona Regina, extra brut & namaz od slanine OPG Ferbežar
Jagunić, rosé, extra dry 2015 & šunka od slavonske svinje OPG Ferbežar
Sibon, rosé, brut 2015 & mini hamburger hotela Dubrovnik

Na programu Salona najavljene su tri radionice, jedna o šampanjcima, jedna s pobjedničkim hrvatskim i slovenskim pjenušcima, treća o čašama za pjenušac. Više o radionicama na webu www.radost.si /FB Salon of Sparkling wines

2.Salon pjenušavih vina Zg/ Marija Vukelić, Mario Meštrović, Nina Levičnik 

O  2. SALONU PJENUŠAVIH VINA ZAGREB

Prvi Salon pjenušavih vina u Zagrebu 2017. s velikim je brojem vinara - izlagača iz Hrvatske i Slovenije i odazivom iznad svih očekivanja, još jedanput pokazao da su pjenušava vina pravi hit.  Nakon uspješnog 1. Salona pjenušavih vina u Zagrebu 2017., veza Zagreba i Ljubljane postala je još čvršća i uspješnija, stoga su organizatori odlučili ustanoviti međunarodnu mrežu salona pjenušavih vina »Salon of Sparkling Wines« koja će se širiti (prvenstveno po regiji) i povezati prijestolnice putem pjenušavih vina. Prvi salon iz mreže »Salon of Sparkling Wines« jest 2. Salon pjenušavih vina Zagreb koji će u petak, 2.2.2018. otvoriti novu zagrebačku vinsku sezonu; dva tjedna kasnije, u petak 16.2.2018., 5. Salon penečih vin Ljubljana otvorit će sezonu ljubljanskih vinskih događanja. Saloni okupljaju najbolje proizvođače pjenušavih vina, vrhunske pjenušce i brojne ljubitelje pjenušavih vina. Poruka i cilj Salona jest širenje i podizanje razine kulture pijenja pjenušavih vina kroz izobrazbu te će stoga biti organizirane - besplatne vođene degustacije za posjetitelje. 2. Salon pjenušavih vina Zagreb bit će otvoren od 15h – 21h. Tijekom Salona, hotel Dubrovnik će nuditi svoje zalogaje po povoljnim cijenama.

            Na Salon se prijavilo 40-tak slovenskih i hrvatskih izlagača, a  većina je vina prijavila na međunarodno ocjenjivanje, zajedničko za oba salona. Podršku Salonu daje Veleposlanstvo Republike Slovenije i TZ Zagrebačke županije. Partneri Salona su HSK – Hrvatski sommelier klub i SelectBox. Auto Salona je Škoda Octavia, a sponzori Högl, Radenska i tiskara Grafing. Fotograf Salona: juliofrangenfoto.com. Medijski partner: portal Žena.hr.

ULAZNICE I AKREDITACIJE

Cijena ulaznice za posjetitelje iznosi u pretprodaji 120kn/16 eura do 28.1.2018, a kasnije 150kn/20 eura. Ulaznice su dostupne putem sustava Eventim (https://goo.gl/fzm6H2).

Akreditacije za Salon na web stanici: http://www.radost.si/radost/1-salon-pjenusavih-vina-v-zagrebu/press/ do 31.1.2018. Akreditacije na samom događaju neće biti moguće! 


SELECTBOX

Gurmanski poklon paketi SelectBox uključuju pomno odabrane restorane i vinarije diljem Hrvatske, Slovenije i Srbije te nude izbor od preko 300 gastronomskih i enoloških doživljaja za pamćenje. U novoj kolekciji 2018. SelectBox poklon paketi nude izbor od preko 1800 doživljaja unutar četiri kategorije: Gourmet i vino, Ljepota i zdravlje, Turizam i putovanja te Adrenalin i sport.  Poklon paketi su globalni trend te predstavljaju jedan od najprodavanijih i najpopularnijih proizvoda unutar svog segmenta. Na svjetskoj razini, Europa je vodeća po prodaji poklon paketa s više od milijardu eura prihoda ostvarenih tokom 2017. godine.

S zadovoljstvom nastavljamo partnerstvo nakon uspješnog, 20. Slovenskog festivala vin  održanog u prosincu 2017. u Ljubljani te vjerujemo da će i 2. Salon pjenušavih vina Zagreb i 5. Salon pjenušavih vina Ljubljana biti uspješni kao i prošlogodišnji. Cilj partnerstva je povezivanje pomno odabranih restorana iz SelectBox ponude s nagrađivanim pjenušavim vinima te na taj način  širiti vrhunske gastronomske i enološke doživljaje.


PR
Marija Vukelić, prof. Zlatne riječi / marija.vukelic@zg.t-com.hr/ mob: 098 277 301 

Primjedbe