2. SALON PJENUŠAVIH VINA U ZAGREBU

2.Salon pjenušavih vina_Zagreb

Započnimo godinu u velikom stilu!

Premijerni Salon pjenušavih vina u Zagrebu s velikim je brojem vinara iz Hrvatske i Slovenije, koji su došli predstaviti pjenušava vina u prijestolnicu, i odazivom iznad svih očekivanja, još jedanput pokazao da su pjenušava vina pravi hit. I to ne samo za praznike i svečanosti, nego i za svaki dan, za sve prilike i združivanje s hranom. 

Salon u Zagrebu organiziran je po provjerenom modelu salona iz Ljubljane, uz partnera Radosne Prireditve, gdje je, tjedan dana nakon Zagreba, bio održan 4. Salon penečih vin. Iako znamo da vino govori univerzalni jezik i povezuje ljude, veza Zagreba i Ljubljane bila je uspješnija od svih očekivanja, a broj posjetitelja bio je velik. Stoga su organizatori odlučili ustanoviti međunarodnu mrežu salona pjenušavih vina »Salon of Sparkling Wines« koja će se širiti (prvenstveno po regiji) i povezati prijestolnice preko pjenušavih vina.
 
Marija Vukelic i Nina Levičnik, organizatorice

Prvi salon iz mreže »Salon of Sparkling Wines« je 2. Salon pjenušavih vina Zagreb, koji će u petak, 2. veljače 2018. otvoriti novu zagrebačku vinsku sezonu; tjedan dana kasnije, u petak 9. veljače 2018., 5. Salon penečih vin Ljubljana otvorit će sezonu ljubljanskih vinskih događanja. Oba salona održat će se u samom srcu prijestolnica – zagrebački u Hotelu Dubrovnik, a ljubljanski u Grand hotelu Union. Saloni će biti organizirani po istom modelu – okupit će najbolje proizvođače pjenušavih vina, njihove vrhunske pjenušce, odabranu kulinariku i brojne ljubitelje pjenušavih vina. 

Poruka i cilj Salona jest širenje i podizanje razine kulture pjenušavih vina - kroz izobrazbu te će stoga biti organizirane besplatne vođene degustacije za posjetitelje. 2. Salon pjenušavih vina bit će otvoren od 15h do 21h.

2. Salon pjenušavih vina_atmosfera 

Na salonu se očekuje 40-tak izlagača koji će svoja vina moći prijaviti na veliko međunarodno ocjenjivanje, zajedničko za oba salona: 2. Salon pjenušavih vina u Zagrebu i 5. Salon penečih vin u Ljubljani. Ocjenjivanje pjenušavih vina, najveće u regiji, održat će se u Ljubljani, a vina će ocjenjivati stručna hrvatsko-slovenska komisija. Priznanja najviše ocjenjenim vinima pojedinih salona će biti podijeljena na otvorenju salona.
  
Cijena ulaznice za posjetitelje iznosi 150kn/20 eur, u pretprodaji 120kn/16 eur (do 28.1.2018.). Ulaznice su već dostupne putem sistema Eventim te na svim prodajnim mjestima Eventima (https://goo.gl/fzm6H2).


PR: Zlatne riječi j.d.o.o.
Foto: Julio Frangen

Primjedbe