Zimski odmor u Obertauernu - Mi smo snijeg!


Želite doživjeti potpuni zimski užitak dok još drugdje nije pala niti pahulja s neba? Ili kad se drugdje već odavno otopio zadnji snijeg?



Obertauern skijalište na najvišoj nadmorskoj visini u pokrajini Salzburg zimsko je sportsko odredište s najvećom sigurnošću prisutnosti snijega u Austriji. To vam jamči savršene uvjete od kraja studenog do početka svibnja!

Usred fantastičnog planinskog krajolika savezne pokrajine Salzburg na nadmorskoj visini između 1.630 i 2.313 m, 100 km čarobnih skijaških staza, 1 gondola, 18 sjedežnica, 1 žičara koja je kombinacija sjedežnice i gondole, 6 vučnica, 31 km veličanstvenih staza za skijaško trčanje, obiteljski skijaški park Bibo Bär i snježni park za freestyle čekaju da ih istražite. Osim toga Obertauern nudi najsuvremeniji komfor hotela i apartmana, ima sjajnu ponudu wellnessa i fitnessa, različite mogućnosti za shopping, mnoštvo Après-Ski lokala, uzbudljiv noćni život, mnogobrojna vrhunska događanja i na kraju, ali ne manje važno, predivno opuštenu atmosferu.


Ima li što praktičnije i zgodnije od toga da izađete iz svoje hotelske sobe i već ste gotovo na skijaškoj stazi - i to usred lijepe savezne pokrajine Salzburg? Tu iz svakog objekta smještaja možete izravno, bez vožnje autobusom, uskočiti na 100 kilometara skijaških staza jedinstveno jamstvo „ski in ski out“ –  izravno iz kreveta na skijašku stazu. S kružnom skijaškom transverzalom TauernObertauern je jedno od najatraktivnijih kružnih skijališta u Alpama, na kojem vas jedna čarobna staza vodi do sljedeće. Kružna transverzala Super Sevenzahtjevne skijaše vodi na 7 najviših vrhova oko Obertauerna. Tamo „na samom vrhunajbliži ste potpunoj sreći na odmoru!


No u Obertauernu vam se ne nude samo prokušani zimski sportovi poput skijanja, skijaškog trčanja ili sanjkanja, nego i najnoviji trendovski sportovi, kao što su snowkiting - zmajarenje na snijegu i snowbiking - skijaški bicikl. A za one koji znaju uživati u životu vjerojatno nema ništa romantičnije od vožnje s partnerom u kočijama kroz čaroban zimski krajolik.


Après Ski i noćni život u skijalištu na najvišoj nadmorskoj razini u pokrajini Salzburg legendarni su kao i gotovo nenadmašna sigurnost da će biti snijega. No Obertauern već nekoliko godina privlači sve više obitelji i u međuvremenu se nesumnjivo uvrstio u red najbolje opremljenih regija za zimske sportove za cijele obitelji u području Alpa. Ključna ponuda za obitelji s djecom je obiteljski skijaški park Bibo Bär, koji se nalazi u samom središtu mjesta.


Još jednu posebnu ponudu za obitelji s djecom do 15. godine života (do 15. rođendana) priprema Bobby, bijeli zec iz Obertauerna. U okviru Bobbyjevih snježnih pustolovina, paket-aranžmana koji uključuje mnogo sjajnih usluga, već od 199 eura nadalje djeca mogu naučiti skijati kao kroz igru.


Dječja kružna transverzala kroz Tauern

Posebna i nova atraktivna ponuda očekuje mlade goste u sezoni 2017./18: Poznata i omiljena kružna transverzala sada postoji u dvije verzije za djecu i mlade, ovisno o razini znanja i kondiciji mladih skijaša. Bobbyjeva kružna transverzala, nazvana po lokalnoj maskoti, bijelom zecu Bobbyju, nudi zabavnu i raznoliku transverzalu za mlađu djecu; transverzala My Track nudi više izazova i zabave za naprednu djecu i mlade.


Naravno, u Obertauernu neće nedostajati niti noćnog života - bez obzira izađete li sami ili s prijateljima. U uzbudljivoj ponudi noćne scene svatko će pronaći ono što traži: vruće ritmove, cool pića, zanimljive ljude i pregršt zabave. U potpuni užitak skijanja spada i predah u jednoj od mnogobrojnih skijaških koliba. Tamo se danju možete okrijepiti slasnim zalogajima i sanjariti na jednoj od sunčanih terasa ili navečer uz kuhano vino opušteno završiti prekrasan dan.

Tjedni s paušalnim ponudama u Obertauernu:
Tjedni otvaranja sezone: 22.11. 23.12.2017.
Tjedni pršića: 13.01. 3.2.2018.
Bobbyjeve snježne pustolovine: 06.01. 27.01.2018. | 07.04. 14.4.2018.
Sun & Fun tjedni: 07.04. 1.5.2018.

Najznačajnija događanja u Obertauernu 2017./18.:
Početak rada žičara (ovisno o količini snijega): 22.11.2017.

Međunarodno odbrojavanje do skijaške sezone: 23.11. 10.12.2017.
1. dio: Obertauern Beats Festival: 25.11.2017.
2. dio: Otvaranje skijaške sezone - Andreas Bourani LIVE: 2.12.2017.
3. dio: Krampus party: 9.12.2017.
Gamsleiten Kriterium: 13. 15.4.2018.
Završetak skijaške sezone: 1.5.2018.


PR: Sandra Piro

Primjedbe