Vinarija Medea, već respektabilna u hrvatskom
vinskom svijetu, sada je napravila još jedan veliki korak u svojoj
prezentaciji. U sklopu postojećeg objekta vinarije u Vodnjanu, otvorena je
novouređena kušaonica i trgovina. Pozicionirana je neposredno pored proizvodnih
prostora vinarije te tako spaja dva različita, ali vizualno i funkcionalno
povezana ambijenta; jedan dinamičan, namijenjen gostima, drugi namijenjen
zrenju vina i tišini. Osim osnovne namjere kušanja i prodaje vina, posjetitelju
je tako omogućen neposredan uvid i u samu proizvodnju.
Naravno, kada pričamo o kušanju vina Medea, tu su dakako
i maslinova ulja Salvela; ta su dva brenda vezana vlasničkom strukturom. Posjeduju
niz maslinika koji se prostiru na oko 45 ha zemljišta i vinograda na oko 60 ha,
a posebno izdvajamo jedan od najljepših maslinika, kompleks u Barbarigi na
samoj morskoj obali, kao i izuzetan vinograd na Punta Grkoli kod Ližnjana, iz
kojeg dolazi ponajbolje vino ove vinarije - merlot Punta Greca.
Obje te destinacije, osim svojih
gospodarsko-poljoprivrednih potencijala imaju i velike turističke potencijale.
U današnje doba eno-gastro turizam je u velikoj ekspanziji. Osim samih
proizvoda, gosti vrlo često žele vidjeti lokacije na kojima se uzgaja loza, masline
ili neke druge kulture te samu proizvodnju. Svim proizvođačima koji nemaju
velike količine, ali zato proizvode visokokvalitetne proizvode, prodaja na
kućnom pragu itekako je važan segment poslovanja. Stoga je otvaranje nove
kušaonice u sklopu vinskog podruma Medea u Vodnjanu, na adresi Željeznička 15, značajan
korak u približavanju kupcima.
Kušaona se smjestila na 46 m2 lijepo
uređenog unutarnjeg prostora s ukupno 20-ak sjedećih mjesta (12 za središnjim
stolom) i 30 m2 terase s 20-ak sjedećih mjesta. Interijer je uređen
toplo, s puno drva, što se i veže uz vinsku priču, ali u modernoj izvedbi koju potpisuje
projektantska tvrtka BB arhitekti. Za vrijeme degustacije u kušaonici, pogled
na barrique salu gostima upotpunjuje doživljaj. Na terasi je postavljena velika
čelična pergola pod kojom će se vremenom razrasti stara vinova loza, zasađena
netom nakon izgradnje postojećeg objekta vinarije.
Radno vrijeme kušaonice je radnim danom od 8:00 -
16:00, subotom do 13:00, a u njoj možete kušati svježa vina linije Medea
(Malvazija istarska, Chardonnay, Rose, Merlot, Teran i Cabernet sauvignon),
odležanu malvaziju Montiron i moćni merlot Punta Greca te ekstra djevičanska maslinova ulja linije Salvela
(istarska bjelica, buža, leccino, leccione i pendolino te blend Aurum) i ekstra
djevičansko maslinovo ulje Torčol. Uz degustaciju vina i ulja, gostima se nude
također sir i suhe kobasice s lokalnih farmi.
U novoj kušaonici Medea dobro su došli svi gosti;
djelatnici vinarije rado će odgovoriti na pitanja o vinima, a želite li ipak
vođenu degustaciju ili organiziranu posjetu izvan radnog vremena, potrebno je
prije toga najaviti svoj dolazak i rezervirati termin.
Vinarija Medea sustavno napreduje iz godine u
godinu te nas čeka još mnogo lijepih druženja u novoj kušaoni.
PR: G.E.T. Report
Foto: Manuel Angelini
Primjedbe
Objavi komentar