1. Salon pjenušavih vina u Zagrebu


Već četvrtu  godinu za redom Radostne prireditve organiziraju salon pjenušavih vina u Ljubljani, a ove godine, za 20.-tu obljetnicu uspješnog festivalskog djelovanja, po prvi put organiziraju posebno lijepu vinsku priredbu u Hrvatskoj. U Zagrebu će se tako 11. veljače, u hotelu Dubrovnik (Gajeva 1) okupiti 37 odabranih slovenskih i hrvatskih proizvođača pjenušaca uz nekoliko stranih imena. Salon se održava uz potporu Veleposlanstva Republike Slovenije u Zagrebu i SLO-CRO Poslovnog kluba te Turističke zajednice Zagrebačke županije.  

Rado Stojanovič, direktor tvrtke RadoStne prireditve ponosan je što je svoje višegodišnje uspješne vinske manifestacije doveo i u Zagreb u – najljepšem mogućem obliku –  pjenušavom. 1. Salon pjenušavih vina potpomaže Veleposlanstvo Republike Slovenije u Zagrebu koje je predstavio mag. Jakob Štunf, gospodarski savjetnik u Veleposlanstvu. Zagrebački Salon su osmislile dr. Nina Levičnik, sommelierka i degustatorica, dugogodišnja suradnica u Radostnim Prireditvama i prof. Marija Vukelić koja je preuzela i zadaću PR-a 1. Salona pjenušavih vina Zagreb.

Salon počinje sa susretom “B2B” za poslovne posjetitelje i predstavnike medija (od 13-14h), a za ostale posjetitelje ulaz je od 14h. Tijekom Salona održat će se dvije radionice:
 
1)    Susret Hrvatske i Slovenije (prva tri pobjednička hrvatska i slovenska vina nakon ocjenjivanja koje će se održati  3.2. u Ljubljani, moderatori: Ivana Valić, enologinja i sommelierka; Jože Rozman, sommelier i publicist )

2)    Susret Champagne i Franciacorte  (po dva pjenušava vina iz svake regije: moderatori Filip Savić, najbolji sommelier Hrvatske 2016, Marija Vukelić WSET L2, prof. francuskog i talijanskog)
 
O ocjenjivanju vina više na:  http://www.radost.si/radost/1-salon-pjenusavih-vina-v-zagrebu/ocjenjivanje/. Predsjednici komisija za ocjenjivanje su slovenski enolog Dušan Brejc te enologinja i sommelierka Ivana Valić.  Tijekom Salona, glazbom će dignuti atmosferu glazbeni sastav L’Abeille.
 
Za druženje s elegantnim mjehurićima našim posjetiteljima preporučamo i dress code primjeren događaju: sportska elegancija.

Nakon završetka priredbe, u 19h, pozivamo sve posjetitelje na “After Party” na obližnjem “Neboderu” u organizaciji Zagreb 360 - observation deck and event venue: www.zagreb360.hr.

Posebni partneri Salona su Slovenske željeznice koje će omogućiti odlazak na ljubljanski Salon hrvatskim novinarima te TZZŽ koja će omogućiti slovenskim novinarima posjet Zelinskom vinogorju uz kušanje pjenušaca i priču o zelinskom “terroiru”.

Za dodatnu promociju pjenušavih vina i kulturu pijenja pjenušavih vina od 10. 18. 2. organiziramo u Hrvatskoj i Sloveniji “SPARKLINGWEEK” u kojemu će se u wine-barovima i “wine friendly” restoranima ponuditi pjenušava vina naših izlagača po popularnim cijenama. Više informacija uskoro na našim fb/web stranicama.
 
PR: Marija Vukelić
Foto: Julio Frangen

Primjedbe