3. WINEOS festival vina, delicija i ugodnog življenja

 
Ovoga vikenda, u petak 9. i subotu 10. prosinca, u Esseker centru održan je treći festival vina, delicija i ugodnog življenja WINEOS. Ovogodišnje izdanje te manifestacije okupilo je više od 60 izlagača koji su se smjestili na preko 50 štandova, a kroz Esseker je prošlo preko 2,000 posjetitelja. Manifestaciju je ujedno pratilo 50-ak novinara, fotografa, snimatelja i izvjestitelja.

I ove su se godine na festivalu predstavili svi najvažniji vinari iz regije Istočna kontinentalna Hrvatska, odnosno podregija Slavonija i Hrvatsko Podunavlje, uz gostovanje nekoliko vinarija iz drugih hrvatskih regija. Festival je ponovno imao međunarodni karakter, budući da su nastupili i izlagači iz susjednih država Mađarske i Srbije, a posjetitelji su, isto tako, mogli kušati i vina iz Italije i Australije.
 
Dakako, tu su bili i proizvođači raznih delicija, od malih do velikih. Posjetitelji su u dva dana tako mogli uživati i u sirevima, suhomesnatim proizvodima i slasticama te voćnim rakijama i likerima. Ujedno su mogli kupiti većinu prezentiranih vina u posebnoj 'pop-up' vinoteci. Još jedan novitet bile su i zabave koje su se održavale oba dana nakon zatvaranja WineOS-a.
 
Festival su i ove godine organizirali Vinoteka "Vinita", udruga "Graševina Croatica", udruga "Dekanter", Grad Osijek i Hrvatska turistička zajednica, dok je za program večernjih zabava bila zadužena Kreativna agencija "Adverta".  Ovim putem organizatori zahvaljuju svim izlagačima koji su se potrudili predstaviti našim sugrađanima sa svojim najboljim proizvodima. Veliku zahvalu upućuju i posjetiteljima koji su u protekla dva dana došli u Esseker.
 
PR i FOTO: V.R.

Primjedbe