Na 26. međunarodnom susretu vinogradara i vinara Sabatini 2016., prvi put održanoj na teritoriju dvije države, u Hrvatskoj te Bosni i Hercegovini od 03.11. do 06.11.2016, graševine Kutjeva d.d. još jednom su potvrdile svoju vrhunsku kvalitetu. Graševina Turković, berba 2015. osvojila je zlatnu, a Kutjevo Graševina de Gotho, berba 2015. srebrnu medalju.
Kutjevo d.d. najveći je i najistaknutiji proizvođač najraširenije vinske sorte u Hrvatskoj - graševine, što potvrđuju brojne nagrade na svjetskim i domaćim vinskim ocjenjivanjima.
Graševina
Turković, nositelj zlata na Festivalu
graševine u Kutjevu te vlasnik zlatne medalje s ovogodišnjeg Decantera uspjela
je ponovno potvrditi svoj status te osvojiti zlatnu medalju na 26. po redu
Sabatini. Ova polusuha graševina kasne berbe, brana na položaju Vetovo u
zatravnjenom vinogradu starom 20 godina, proizvedena je u limitiranoj seriji
tako da će biti rado kušana poslastica ljubitelja vrhunskog vina. U Kutjevu
ističu da će dio ovoga velikoga vina biti ponuđeno na tržištu dok će drugi dio
ostaviti na odležavanju u najbogatijoj
vinskoj arhivi Hrvatske da zajedno s ostalih 70.000 boca jednom u budućnosti
izmami oduševljeni izraz poznavatelja vrhunske kapljice.
Drugo
nagrađeno vino tvrtke Kutjevo d.d. – Graševina de Gotho berbe 2015, svoju je
kvalitetu potvrdila osvajanjem srebrne medalje na ovogodišnjoj Sabatini.
Aromatski se značajno razlikuje od klasičnih graševina kutjevačkog područja, a
slojevitost okusa ovog suhog vina svakako pridonosi odležavanje u barrque
bačvama što joj daje bogatstvo mirisa
izraženu kroz lepezu lakših cvjetnih aroma toplog proljeća. Njenu jedinstvenost
potvrđuju priznanja i nagrade s najprestižnijih međunarodnih ocjenjivanja, od
kojih treba istaknuti osvojenu srebrenu medalju na ovogodišnjem Decanteru i
zlato na prestižnom 23. Concours Mondial de Bruxelles, dok na domaćem terenu
krase je zlatna medalja osvojena na tradicionalnom Festivalu graševine u
Kutjevu te zlatna medalja na ocjenjivanju Sv. Ivan Zelina.
PR: Darija Kovačević, Kutjevo d.d.
Primjedbe
Objavi komentar