1. Konferencija za primijenjeni nutricionizam

 
 

Koje su novosti u zdravstvenom turizmu i gastronomiji? Kakve novitete možemo očekivati od prehrambene industrije? Jeste li vidjeli robota koji kuha? Znate li kako izgleda 3D printanje i kakve veze ima s hranom?



To su samo neka od pitanja koje će se postaviti na prvoj Konferenciji za primijenjeni nutricionizam, koja će se održati u zagrebačkom hotelu Dubrovnik, 17. studenoga od 10 do 18 sati.
 
Jednodnevna konferencija ima cilj okupljanje profesionalaca povezanih s hranom, turizmom, prehrambenom tehnologijom i IT sektorom. Cilj konferencije je na jednom mjestu, u obliku okruglih stolova, povezati vrhunske stručnjake, poduzetnike koji su stručnjaci u svojim područjima, poznate osobe, industriju, ali i studente i svu zainteresiranu javnost. Prvom Konferencijom za primijenjeni nutricionizam otvorit će se nove teme sa željom pokretanja pozitivnih društvenih promjena te razmotriti kako bismo povećali vlastite vidike i znanja kroz okrugle stolove i ostale interakcije.
 
Zašto je sve to bitno?
 
Funkcionalna hrana, koja može poboljšati funkcioniranje organizma, prednjači u marketinškim porukama. No, hoće li krajnji potrošač dobiti što je tražio, odabire li proizvod zbog reklame ili znanja, gdje je granica između marketinga i potpune istine, koja je granica sive zone i domene obmanjivanja, koliko kupac vjeruje marketinškim porukama, a koliko reklami, pitanja su o kojima će se raspravljati.
 
 
Bitno je da zdravstveni turizam ulazi u skupinu potencijalno vodećih proizvodnih grupa Hrvatske, prema kriterijima atraktivnosti i konkurentnosti. Zbog rasta turizma i starenja populacije, te orijentacije na zdravi život, zdravstveni turizam bi mogao postati jedan od glavnih motiva putovanja u budućnosti. Stoga se mora nuditi i, primjerice, prehrana za posebne prehrambene navike ili gastronomske delicije.
 
Industrijska proizvodnja gotovih jela u svijetu raste, a hrvatska industrija na tržištu nudi gotova jela koja se ne odnose na ciljane skupine potrošača. Da bi se zadovoljili zakonski uvjeti, na hranu se stavljaju minimalni navodi koje prosječan potrošač ne razumije. Treba li pokrenuti inovacije i kako povratiti povjerenje u industrijsku proizvodnju gotove hrane, jedna je od tema koja će se obraditi.
 
Razgovarat će se i o novim IT inovacijama u sektoru hrane, njihovoj primjeni na tržište i kakva je perspektiva za korak naprijed ili, primjerice, može li tehnologija omogućiti nove i zabavne, show načine pripreme hrane. Organizator konferencije je udruga Zdravi obrok Hrvatska (ZOH), koja promiče nutricionizam i nutricionistička načela te ima za cilj unaprijediti brigu o ugroženim kategorijama stanovništva, podići kvalitetu života, ženskog poduzetništva, kao i standarda i kvalitete usluga u turizmu i ugostiteljstvu.
 
Informacija i prijave na konferencija.zdraviobrok.eu
 
 
PR: D. G. - ZOH

Primjedbe