Dođi! Okusi! Osjeti! Vidi! 12. Bučijada u Ivanić-Gradu!

 

Pravo vrijeme za posjet Ivanić-Gradu je treći vikend u listopadu /14.-16./ kada se održava već dvanaestu godinu za redom najveselija i najposjećenija (preko 20.000 posjetitelja) jesenska, tradicionalna, turističko-gospodarska i gastronomska manifestacija 12. Bučijada.

 
Sajam buča, bučinog ulja, proizvoda od buča i ostalih eko-etno proizvoda na kojem izlaže preko 200 izlagača (od čega je 25 izlagača bučinog ulja, 60 OPG-a i 11 EOPG-a) okosnica je manifestacije, a održava se u samom centru grada na više lokacija.
 
Novost ovogodišnje Bučijade je Cooking show na gastro pozornici koja se sastoji od 5 radionica čiji su sudionici chefovi koji će pripremati razna jela od buče/bundeve/tikve te proizvoda OPG-a koji sudjeluju na izložbeno-prodajnom sajmu Bučijade. Pod budnom palicom voditelja Frane Ridjana, na Bučijadi kuhaju Mate Janković, LIDL-ov ambasador, Nastasja Chiara Petrić - Chiarin tanjurić, Branko Ognjenović, Majstor Kuhar te mladi chef Dino Pavanić koji radi u zagrebačkom restoranu Mano 2.
 
U sklopu Bučijade održava se i Sajam bučinog ulja s edukativnim sadržajima i kušanjem bučinog ulja proizvođača iz cijele Hrvatske
 
Za posjetitelje, od najmlađih do najstarijih, organizirani su zabavni sadržaji: vožnja tradicijskom i buča kočijom, igraonice i radionice za najmlađe, kazališne predstave, izložbe, koncerti, promocije etno program s prikazom  narodnih običaja te bogata gastro ponuda jela od buča u restoranima i gastro šatoru.
 
Tom prilikom iz Zagreba vozi turističko-izletnički vlak „Bučko express koji polazi u 9,20 sati iz Zagreba, a povratak je u 17,25 sati iz Ivanić-Grada.

Iz  bogatog programa koji je u prilogu izdvajamo:
Otvorenje Parka skulptura i instalacija od buča predviđen je za petak, 14. listopada u 18,00 u Parku hrvatskih branitelja, a poslije je koncert benda Vatre.

U subotu u 11,00 sati je svečano otvorenje 12. Bučijade, a večernjim satima koncert Miroslava Škore. Cooking show se održava na gastro pozornici oba dana manifestacije.
 
Kuma ovogodišnje Bučijade, glumica Jelena Miholjević, primit će lentu u nedjelju u 11,00 sati na glavnoj pozornici. Voditelj programa je Frano Ridjan.
 
Počasni gost u nedjelju na promociji Haiku zbirke Bučijada 2014.-2016. je treći tajnik Veleposlanstva Japana zadužen za kulturu, g. Ryohei Nakajimae.
 
12. Bučijada u Ivanić-Gradu organizira se pod visokim pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović.

 
Organizator: TZG Ivanić-Grada u suradnji s Pučkim otvorenim učilištem, Komunalnim centrom d.o.o., udrugama, ugostiteljima i građanima Ivanić-Grada
Pokrovitelji: Zagrebačka županija, Grad Ivanić-Grad
Medijski pokrovitelji: Obiteljski radio Ivanić, portal „Volim Ivanić“, Radio 101
Generalni sponzor: Raiffeisenbank Austria d.d.
Ostali sponzori: INA d.d., Lidl
 

Primjedbe