Čarobno putovanje Vinskim Gradom i ove godine na Špancirfestu!

Vinski Grad u okviru Špancirfesta i ove će vas povesti na putovanje vinskim podrumima i čarobnim obroncima mnogih vinograda. Dvorište palače Sermage, Trg Miljenka Stančića 3, od 19. do 28. kolovoza od 11 do 01 sat poslije ponoći, zablistat će jedinstvenom vinskim pričom.


Čarobnoj atmosferi varaždinskoga uličnoga festivala doprinosi i kvalitetan sadržaj koji iz godine u godinu oduševljava posjetitelje iz cijele Europe. Vinski grad , autorski je projekt Saše Špiranca, novinara i publicista, predanog promotora domaćih proizvođača i vinskog autoriteta .
 
Odabrane vinarije deset dana vladat će Vinskom gradom, a to su Feravino, Belović, Skaramuča, Belje, Iločki podrumi, Krauthaker, Kopjar, Prigora, Udruga vinara Vinistra, Badel 1862 , P&F Jeruzalem, Mežnarić, Vinolicious, Vivat.
 
Posjetiocima će biti predstavljena i Römerquelle voda, a za zalogaje sa stilom pobrinuti će se Vindija i popularni Cheese bar iz Zagreba.
 
Čarobna atmosfera barokne palače Sermage, prekrasno uređenje, edukacije, svjetlost svijeća i zveckanje čaša, povesti će posjetitelje na putovanje predivnom Istrom, užarenom, stjenovitom Dalmacijom, blagim padinama Međimurja Zagorja i slovenskih brežuljaka, a putovanje će se nastaviti kroz povjesne francuske vinograde i vinske podrume.
 
Posjetitelji vinskog grada imati će priliku upoznati  omiljene vinare osobno, kušati vrhunska vina i proširiti znanje na tematskim degustacijama koje će voditi vinski profesionalci na degustacijskoj kućici Vina Croatia Vina Mosaica (HGK).
 
Na blagajni na ulazu u grad zamijenite novac za jedinstvenu valutu Vinskog grada, preuzmite  čašu i počastite se neodoljivim okusima i nezavoravoj atmosferi toplih ljetnih večeri. Posjetitelji mogu probati čak 6 vrhunskih uzoraka te razgovarati sa selektorom, dobiti odgovore na sva pitanja o vinima te odabrati butelje popularnih vinara, koje će također će biti dostupne po promotivnim cijenama .
 
 Tekst i foto: PR

Primjedbe