Griffin pjenušci Boutique Vinarije Ivančić ruše mit o pjenušcu

Boutique Vinarija Ivančić s Plešivice, 21. travnja organizirala je promociju i kušanje linije pjenušaca Griffin. Cilj je bio prikazati kako Griffin pjenušci mogu pratiti gastronomiju u svim sljedovima, od predjela preko nekoliko glavnih jela, do deserta.

 


Gosti među kojima su se našli poznati vinski i gastro kritičari Nenad Trifunović Vinopija i Rene Bakalović, kao i sommelier Mario Meštrović te ugledni zagrebački ugostitelji i distributeri vina mogli su kušati Griffin Brut, Rose, Zero, DarkSide i Lady pjenušce sljubljene s delicijama Karla Navoja, chefa i vlasnika restorana Karlo na Plešivici u kojem se održao događaj.

Krešimir Ivančić i Mario Meštrović

Gosti su premijerno mogli kušati i najnoviji, dugo iščekivani, pjenušac Griffin Zero proizveden iz 100% Chardonnaya bez dodatka šećera i likera u varijanti brut nature što je u svijetu najcjenjenija verzija pjenušca jer zahtjeva najbolju kvalitetu bazne sirovine vina.

Večer je počela pjenušcem Griffin Brut kao pićem dobrodošlice sljubljenim uz namaze od dimljene pastrve i medvjeđeg luka služenim na domaćem kruhu s dodatkom pjenušca serviranim vani uz prekrasan pogled na Plešivičke vinograde i zalazak sunca.

Slijedila su pileća jetrica sa štruklima od sira koje je Marijanka Navoj somelijerka i vlasnica restorana Karlo izvrsno sljubila uz Griffin Rose pjenušac dobiven od autohtone Plešivičke sorte Purtugizec koji je nagrađen zlatnom medaljom na svjetskom ocjenjivanju u Pečuhu „Purtugizer Du Monde“.
 

Premijerno kušani Griffin Zero savršeno se sljubio s dimljenom žumberačkom pastrvom u aspiku na pjenici od hrena.

 
Iznenađenje večeri je bio pjenušac Griffin DarkSide, crni pjenušac također od sorte purtugizec koji je poslužen uz okruglice od srnećeg buta u umaku od DarkSide pjenušca.


Prema ocjenama i komentarima koje su gosti imali priliku napisati za svaki slijed možemo zaključiti da je Krešimir uspio u svojoj viziji pošto su svi pjenušci izvrsno ocjenjeni kao i njihovo sljubljivanje s jelima.

„Nekako smo nevezano za gastronomiju napravili pet vrlo različitih pjenušaca, od laganih, ljetnih i svježih do kompleksnijih, punijih i voćnijih. Nisam ni slutio da će upravo ta lepeza okusa moći pratiti tako dobro cijelu gastronomiju stola. Iznimno mi je drago što su ugostitelji to prepoznali i time napravili prvi korak u podizanju kulture ispijanja pjenušaca kao cjelovečernjeg pića“ – izjavio je za kraj Krešimir Ivančić.
 
 
 Bravo Krešo!

Ocjenjivački listići spojeni u harmoniku
 

Primjedbe