Međunarodni dan žena uz Solum vina


Međunarodni Dan žena, 8. mart (ožujak) proslavljen je uz vina Solum, fine zalogaje i gipsy band Juerga u Red Red wine baru u Zagrebu.



Tom prigodom vinar Robert Naprta premijerno je predstavio svoje ružičasto vino - Solum Rosé - iz sjajne prošlogodišnje berbe te osobno vodio degustaciju na kojoj su se mogli kušati još Chardonnay sur lie 2013 i Cabernet sauvignon 2013. Među rijetkima je koji etiketu svojih vina ne označava vlastitim prezimenom, nego zajedničkim nazivnikom Solum (latinski: zemlja).

Prema preporuci vlasnika wine bara Luke i Brune Elezovića, Solum Rosé sljubljen je uz namaz od sira s vlascem; uz Solum Chardonnay sur lie 2013 preporučena je pašteta od pilećih i gusjih jetrica, a Solum Cabernet sauvignon 2013 prato je namaz od kulena i dimljeni sir u bučinom ulju sa suncokretovim sjemenkama.
Luka Elezović, Robert Naprta, Bruno Elezović

Solum vinarija, smještena u Međimurju, u mjestu Vugrišinec blizu Železne gore, obiteljski je biznis književnika Roberta Naprte, u javnosti najpoznatijeg kao scenarista prve hrvatske sapunice 'Ville Marije', te njegove supruge Anite, modne urednice u časopisu Gloria. Njihova boutique vinarija proizvodi vina u malim serijama na klasični francuski način, a geslo im je stara latinska poslovica 'Vina bona solum bibite' ili što će reći: 'Pijte samo dobra vina'.
M.T.
Foto: Rene Karaman

Primjedbe