Vrijeme je za Mlado Međimurje!

Deset međimurskih vinarija je i ove godine, ponovno sredinom studenog, na tržište izbacilo Mlado Međimurje, novo mlado vino iz berbe 2021.

Na prvom otvorenom kušanju ovogodišnje berbe, koje su u srijedu 17.11.2021. međimurski vinari upriličili u Zagrebu i koje je udomaćio kultni Cogito Cafe u Dvorištu, okupili su se brojni ljubitelji mladog vina iz metropole. 

Na prosudbu im je svoje uratke ponudilo čak devet vinarija uključenih u projekt, a to su Cmrečnjak, Dvanajščak-Kozol, Horvat, Jakopić, Knehtl-Medenjak, Kocijan, Kunčić, Preiner i Štampar. Takav broj vinara i očita rastuća popularnost Mladog Međimurja je izazvala veliki interes javnosti i za mjesto na promociji se tražila karta više.

Mlado Međimurje je nježno, živahno i atraktivno vino. Karakterizira ga lagani okus, niski alkohol, vrlo intenzivan i privlačan miris, vitko tijelo i lepršava svježina. Zbog toga idealno funkcionira kao vino za predah, neformalna druženja i obiteljske objede. Najbolje je kvalitete u periodu od tri mjeseca od puštanja na tržište, a vrhunac se očekuje oko Božićnih blagdana. 

Vina su dostupna u vinotekama i kod distributera vina širom Hrvatske. Neki od njih su: Puni Sepet, Vrutak, Bornstein, Vivat fina vina i Magma. Mogu se naći u brojnim restoranima i barovima, a također se mogu naručiti i direktno od vinara.

Mlado Međimurje, osvježi svoju svakodnevicu!

Vinart

 

Primjedbe