Europski ministri turizma te vrhunski stručnjaci na konferenciji Turizam 365 raspravljat će o važnosti održivosti za novu budućnost turizma

U petak, 8. listopada 2021., od 10.00 do 16.00 sati u Termama Tuhelj, po peti će se put održati međunarodna konferencija o cjelogodišnjem turizmu Turizam 365. Ove godine tema je Održivost i nova budućnost, a konferencija sadrži tri dijela koja povezuju turizam i politiku, turizam i business te život s turizmom na terenu. Konferencija će se održati paralelno uživo i online te će donijeti aktualne analize, rasprave, inicijative i planove za post Covid turizam, smart i održivo poslovanje te nove tehnologije i novu budućnost turizma.

Prva konferencija o cjelogodišnjem turizmu Turizam 365 postala je jedno od najznačajnijih godišnjih okupljanja turističkih profesionalaca u Hrvatskoj. Autorski projekt Ivane Kolar, direktorice tvrtke Julius Rose, okuplja ministre turizma Europske unije, eminentne stručnjake domaćeg i europskog turizma te privlači veliki broj lidera iz turističkog sektora.

Ministarski forum donijet će raspravu EU ministrica i ministara iz područja turizma, u kojoj će predstaviti razvojne strategije svojih zemalja u turizmu u razdoblju nakon Covida te razgovarati o važnosti povezivanja na području Mediterana i u regiji. Na Ministarskom forumu sudjelovat će ministrica turizma i sporta Republike Hrvatske Nikolina Brnjac, ministar za gospodarstvo i razvoj tehnologije Republike Slovenije Zdravko Počivalšek, državni tajnik za turizam Ministarstva za industriju, trgovinu i turizam Kraljevine Španjolske Fernando Valdés Verelst, ministar za turizam Republike Italije Massimo Garavaglia, te ministar za gospodarsku strategiju i regulaciju Republike Mađarske László György.

Predstavnik turistički najrazvijenije njemačke pokrajine - Jan Schmidt, project manager u BioCon Valley® - predstavit će nam kako je razvoj zdravstvenog turizma pokrenut kao odgovor na pandemiju te kako su u projektu povezani država, turizam i mali poduzetnici. Alessandra Priante, direktorica regije Europa Svjetske turističke organizacije UNWTO, predstavit će europske turističke perspektive. O održivosti i važnosti kreiranja nove turističke budućnosti raspravljat će Kristjan Staničić, potpredsjednik European Travel Commision i direktor Hrvatske turističke zajednice, Ivana Budin Arhanić, Valamar Riviera, te Kristian Šustar, Uniline TA. Leila Krešić-Jurić, direktorica HTI Partner i Csilla Mezosi, glavna tajnica ESPA-e, otkrit će zašto je zdravstveni turizam danas najveći turistički potencijal i prilika za razvoj održivog turizma. Poduzetnici, Jelena Holenko Pirc, Linx & Fox, Krešimir Dvorski, NextBike i City Dash, te Matko Marohnić, Horwath HTL, svojim primjerom objasnit će kako se pobjeđuje kriza i zašto je u turizmu važna povezanost.

Konferencija se odvija pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma i sporta RH, Hrvatske gospodarske komore i Hrvatske turističke zajednice te je odlična prilika za susret turističkih profesionalaca i lidera, kao i za promociju poslovanja.

Dosadašnje konferencije ugostile su vrhunske stručnjake iz turizma iz Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Austrije, Njemačke, Mađarske, Španjolske, Portugala, Njemačke, Velike Britanije, Irske i UAE/Dubaija, a posebno smo ponosni na održane Ministarske forume u kojima je po prvi put organizirano sudjelovanje ministara turizma na stručnoj konferenciji iz Slovenije, Austrije, Španjolske, Crne Gore, Albanije i Hrvatske.

U skladu s epidemiološkim preporukama, konferenciji će uživo prisustvovati ograničen broj osoba, dok će svi ostali u njoj moći sudjelovati on-line uz obaveznu prijavu putem linka https://www.turizam365.com/prijavite-se-2021/.

Organizator konferencije je konzultantska tvrtka u turizmu, Julius Rose, a partneri u organizaciji su SLO CRO poslovni klub, Terme Tuhelj i Poslovni klub Skup za Zagorje.

Sve informacije o konferenciji dostupne su na web stranici https://www.turizam365.com

 

Light komunikacije

Primjedbe