Žensko putovanje je novi hit!

Osjećate da vam je svega dosta, posao vas lomi, prekratki su vam dani, sve češće gledate kalendar i zamišljate se na plaži s knjigom u ruci (a godišnji je tek 1.8.), vrijeme je za Women’s days by modniALMAnah - jedinstven projekt kojeg je osmislila stilistica i modna savjetnica Alma Premerl Zoko.  

Dakle, organizirate svoje frendice (možete doći i same), sjednete u automobil, ostavite klince, kućne ljubimce, svekrve i ostale svojim drugim polovicama i krenete na ženski 'getaway'!  

Mjesto radnje - Camping Plitvice koji je domaćin projekta ovog proljeća, u čijim se prekrasnim kućicama može baš savršeno odmoriti, a u Campingu zabaviti na jedinstven način.  Kako bi putovanje bilo sadržajno i zabavno, modna savjetnica Alma, osluškujući teme koje zanimaju brojne žene, vas potiče na učenje vještina kojima niste baš vične (kako kombinirati odjeću, našminkati se, ukrotiti kosu), pokazuje vam novitete (znate li da postoje tajice koje tope celulit, ali i flasteri koji zalijepljeni na odjeću tjeraju komarce), ali i vodi u prirodu koja je najbolji medij za zabavu i opuštanje! Uz brojne radionice, očekuje jedinstveni doživljaj - kajaci na rijeci Gackoj i kazališna predstava na otvorenom Stanko i OLiver! 

Kako izgleda sadržaj ovog eventa?

Na drugom eventu Women’s days by modni ALMAnah, održanom prošlog vikenda,  priča je započela u Baraćevim špiljama, prekrasnom izletištu na samom ulazu u Liku. Moć šume, kroz koju prolazi Vučja staza po kojoj se grupa uputila prema Špilji, nevjerojatno je djelovala na većinu okupljenih žena - stres je nestao, a šumom se, od početne šutnje, prolomio ženski smijeh. Ulazak u špilju bio je za mnoge doživljaj, posebno jer su u njoj nestale sve predrasude o šišmišima. Dakle, ne zaletavaju se u kosu, ne piju krv i da, spavaju naglavačke! 

Red prirode, pa red luksuza uslijedio je nakon dolaska u Camping Plitvice i smještaja u dvosobne mobilne kućice (svaka ima svoju kupaonicu), nakon čega je uslijedila degustacija gastro ponude restorana Jezero koje se nalazi u samom Campingu. Iskreno, ne znamo što je bolje - rižoto, juha od buče, Lički burger, tradicionalne pole i lički sir, pita od jabuka s domaćim sladoledom…

Drugo jutro počelo je opuštajuće - kasni no make up doručak kao uvertira za čitav niz radionica koje su objedinile sve sfere ženskog zdravlja, ljepote i mode. U beauty rutinu tako je sve okupljene uvela Karmen Kroflin iz Nitui kozmetike pokazujući kako se na brz i jednostavan prirodan način uklanjaju bore s lica, kako dati preplanulost koži s BB kremom i koliko kreme koristiti kad s prijateljicama pijemo kavu na suncu. Za prekrivanje nedostataka na licu pobrinuo se essence čiju je novu kolekciju proizvoda u radionici koristila vizažistica Jasmina Puškar Kutleša (Linico šminka). Jasmina je pokazala brza i jednostavna rješenja kako prekriti podočnjake, češljati obrve, povećati usta, a onda i ukazala kako je kosa uvijek točka na I svakog looka. Kad je zdrava i njegovana pravi je ukras, pa u vrijeme sunčanja, kupanja i boravka na vjetru keratin čini čuda. Isto kao i američki beauty brend Hask čija linija Keratin Protein dubinski hrani ali i obnavlja vlasi. Sve okupljene posebno je oduševio sastav proizvoda - ne sadrže sulfate, parabene, ftalate i gluten te nisu testirani na životinjama. 

Uz šalicu kavice Hausbrandt i lagani brunch na bazenu Campinga krenule su poslijepodnevne radionice s pogledom na prekrasnu prirodu koja okružuje ovo mjesto.  Prije mode, fokus je bio na zdravlje uz Omnibiotic i proizvode koji su namijenjeni baš ženama - Omnibiotic flora, Omnibiotic stress i Omnibiotic 6 kao trio koji će pomoći u prevladavanju stresa koji je glavni uzročnik brojnih problema.  Da moda i zdravlje mogu biti povezani pokazao je modni brend Solidea stavljajući u fokus Silver Wave kolekciju kompesivnih steznika koji dolaze u nekoliko modela - kratke i duge hlačice/tajice,  rukavi koji tope celulit na rukama i kompresivne dokoljenke koje su idealne za duža hodanja, ali i aktivni sport. Na kraju dana,  Alma je u svojoj modnoj školici svakoj ženi odredila građu tijela, odabrala odjeću koja laska figuri predstavljajući svoj modni brend Alma Fashion. 

Da su sve žene pomno pratile radionice dokazalo je spontano okupljanje, poslije večere, na bazenu uz čašicu ženskih likera Boombar (ne znamo što je bilo bolje - bazga, lješnjak, suha šljiva ili vilijamovka) tijekom kojeg su dominirale haljine i cipele visokih potpetica, prekrasni make up i divne frizure. Tako ušminkane, dame su uživale u gastro eventu Vino uz žlicu koji je zbog mjesta održavanja ali i kulinarskih delicija ponio naziv Vino uz Ličku žlicu.

U nedjelju je sve uspavane ljepotice probudilo sunce, koje je ujedno i pozivalo na odlazak u prirodu, točnije na Plitvička jezera koja su po mnogima najljepša u svibnju!

Želite li vi sa svojim prijateljicama na ovakav event - sve detalje o idućim terminima i programima potražite na www.modniALMAnah.com 

PR: ModniALMAnah

Foto: Nikola Zoko

Primjedbe