Više od 1000 vina na 10. Balkanskom međunarodnom festivalu vina u Sofiji!

Deseto međunarodno natjecanje i festival vina - The Balkans International Wine Competition and Festival (BIWCF), svojim će posjetiteljima ponuditi više od 1000 vina iz Bugarske, Grčke, sjeverne Makedonije, Hrvatske, Slovenije, Turske, Albanije, Rumunjske i Srbije.

Veliki događaj održat će se na otvorenom u "Vinskom gradu" ispred Nacionalne palače kulture od 17. do 19. lipnja u Sofiji u srcu Bugarske (ujedno drugom najstarijem glavnom gradu u Europi), a očekuje se da će tzv. Zlatni šator s nagrađenim vinima dobiti najviše pažnje. 

Ove će godine vrhunac festivalskog natjecateljskog dijela biti dodjela nagrada "Balkanski vinski oskari 2021" na otvorenoj pozornici u Vinskom gradu. Domaćini dodjele će biti direktorica BIWCF-a, Galina Niforu i sudac iz Srbije, Igor Luković. Gosti će na licu mjesta doznati tko su dobitnici trofeja u različitim kategorijama, glavne nagrade - "Veliki trofej", kao i nagrade - "Najbolja vinarija na Balkanu". 

Mike Sax, poznati saksofonist, pobrinut će se za glazbenu podlogu prvog dana otvorenja Festivala (četvrtak, 17. lipnja), a posjetitelji će moći degustirati i mnogobrojne delicije različitih nacionalnih kuhinja. Preostalih dana uživat će se u etničkoj glazbi u izvedbi Brass Band Vivo Montana  te opernom programu, zahvaljujući Euro Atlantic Art Foundation, čija je misija podrška djeci i mladima u nepovoljnom položaju, kao i onima s posebnim obrazovnim potrebama s izvanrednim talentom na polju umjetnosti. 

Organiziranje Balkanskog međunarodnog festivala vina uvijek je pravi izazov koji traje mjesecima. Međutim, njegovo deseto izdanje bit će, kako kažu organizatori, pravi vinski praznik! “Sretna sam što je BIWCF postao prepoznatljiv zaštitni znak kvalitetnog vina i balkanske kulture. Radujem se saznanju koja će vina biti nagrađena na natjecanju u Skoplju, kao i njihovom izlaganju u Zlatnom šatoru Vinskog grada!”, kaže Galina Niforu, direktorica BIWCF-a.

Cjelovit program Festivala pronaći ćete ovdje.

The Balkans International Wine Competition And Festival 2021 održava se uz potporu Općine Sofija, Bugarske trgovinske i industrijske komore te uz mnogobrojno medijsko partnerstvo, među kojima iz Hrvatske sudjeluju blog Autentika i Turističke Priče.

PR: BIWCF

Primjedbe