Prvi vinski kamp u Međimurju poziva na odmor u netaknutoj prirodi!

Obiteljsko - poljoprivredno gospodarstvo Hažić, dugi je niz godina poznato po proizvodnji vina i jabuka, a postojeću ponudu pružanja turističkih usluga na svojem izletištu „Vinske kuće Hažić“, proširili su s dodatnom investicijom u "Vinski kamp Hažić", prvi takve vrste u Hrvatskoj.

Vinski kamp je smješten u netaknutoj prirodi gornjeg Međimurja, točnije u Svetom Martinu na Muri. Sadrži osam drvenih mobilnih kućica te 12 parcela veličine od 80 do 110 četvornih metara, koje nose imena po najzastupljenijim sortama u međimurskom vinogorju. Svaka parcela je opremljena s priključkom struje i vode te bežičnim internetom. Sadrži toaletne čvorove, dječje igralište, grill zonu te uslugu pranja i sušenja rublja. Gosti kampa mogu naručiti i doručak na svoju parcelu s različitim vrstama njihovih domaćih proizvoda, a kućni ljubimci su više nego dobrodošli.

Smatramo da u današnjem konkurentskom okruženju ponuda vina nije dostatna, već trebaju postojati i drugi oblici ponude. Jedinstvenost i osobnost naše vinarije ključna je komponenta atraktivnosti. U vinski kamp smo uložili mnogo truda i energije. Sretna sam što smo uspjeli prema kraju dovesti radove kako bismo konačno počeli i raditi, a ponosni smo i na to, da su nam već stigli prvi gosti!„ – istaknula je Tatjana Hažić, vlasnica kampa.

Izgradnja kampa čija vrijednost iznosi 3.500.000 kn sufinancirana je sredstvima Fonda za ruralni razvoj, Operacije 6.4.1. »Razvoj nepoljoprivrednih djelatnosti u ruralnim područjima« i vlastitim sredstvima, a posljednjih šest godina proveli su projekte ukupne vrijednosti veće od pet milijuna kuna s ostvarenom potporom u vrijednosti od tri milijuna kuna.

Kamp će ponuditi smještaj turistima željnim uživanja u zelenoj oazi,  sokovima, uljarama, seoskim turističkim gospodarstvima, tradicionalnim i modernim restoranima, wellnessu u Termama Sveti Martin, tvornici dobrih emocija Accredo Centra te vrhunskim vinima čiju kvalitetu dokazuju i mnogobrojne Decanter nagrade. Jedan od značajnijih vinskih događaja Međimurja je Urbanovo, koji će se ove godine održati u skromnijem izdanju otvorenih podruma, od 3. do 6. lipnja 2021. godine, za što su u pripremi raznovrsni individualni programi. 

Odličan razlog zašto ih posjetiti već ovo proljeće!


Fotografije: uz dopuštenje, arhiva vinarije Hažić (autor fotografija: Matej Ščavničar)

Primjedbe