Lokalni hrvatski brand Međimursko pile širi asortiman svježeg mesa

Međimursko pile je hrvatska robna marka koja podrazumijeva vrhunsku kvalitetu i najbolji mogući užitak u jelu. Od listopada 2020. godine Perutnina Ptuj-Pipo Čakovec širi prepoznatljivu robnu marku na asortiman proizvoda svježeg mesa. 

 

Međimursko pile je robna marka, koja ponosno nosi ime regije u kojoj je sjedište i proizvodnja Perutnine Ptuj-Pipo. Naglašava, da je piletina lokalnog uzgoja, a proizvodi proizvedeni u Čakovcu. 

Specifičnost mesa pod robnom markom Međimursko pile je domaća proizvodnja, žuta boja kože mesa, umjerena masnoća, bogatstvo proteinima, mala varijacija u težini te svježina samog proizvoda, jer dolazi iz hrvatskih farmi. To se uklapa u strategiju poduzeća, čiji cijeli proizvodni lanac od hrane za piliće pa do finalnih proizvoda teče u Hrvatskoj i temelji na integriranom sustavu KSS (kvaliteta, sigurnost, sljedivost), gdje su svi procesi proizvodnje hrane od polja do stola strogo kontrolirani.

„Domaći smo hrvatski proizvođač pa su nam naravno domaći, hrvatski potrošači najvažniji,“ naglasio je direktor kompanije, Dubravko Folnović.

Kompanija je posljednjih godina postigla zavidan rast i udio na hrvatskom tržištu kada je riječ o kategoriji svježeg mesa i mesnih prerađevina. „Trendovi idu u smjeru kontrole porijekla te prehrane pilića odnosno uzgoja, pa do preporuka i garancija kvalitete koje nose certifikati i specifični pečati poput MHF (meso hrvatskih farmi). Slijedeći najrelevantnije trendove za mesnu industriju razvijamo proizvode koji su zdravi, u skladu sa svim zakonskim zahtjevima i zahtjevima potrošača, a nadogradili smo ih i sa našim najstrožim zahtjevima kvalitete i sigurnosti,“ objasnio je Folnović.

Lokalna robna marka kao garancija domaćeg porijekla i kvalitete

Međimursko pile postalo je priznata robna marka na Hrvatskom tržištu i bilježi sve veći interes i trend rasta kako udjela tako i prodaje. Potrošači su prepoznali kvalitetu i slijedeći najrelevantnije trendove mesne industrije i potrebe potrošača u Perutnini Ptuj-Pipo odlučili su pod zaštićenim robnom markom Međimursko pile ponuditi proizvode iz asortimana svježeg mesa. Tako od listopada 2020. dalje proizvodi dosadašnje linije Natur prelaze pod robnu marku Međimursko pile, koje će proširiti novim proizvodima sukladno trendovima. 

Lokalno prepoznata robna marka Međimursko pile, svim kupcima i potrošačima garantira domaće porijeklo i kvalitetu međimurskog kraja te je idealna za potrošače, koji su uz vrhunsku kvalitetu zainteresirani za pozadinu proizvodnje i odgovorne kupnje.

 PR: Perutnina Ptuj

Primjedbe