Turisti mogu sigurno i neometano putovati u Dubai



1.       Podnošenje zahtjeva i izdavanje turističkih viza za Dubai odvija se prema uobičajenom postupku kakav je bio prije pandemi
2.       Od 1. kolovoza, svi putnici koji stižu u Dubai ili prolaze kroz grad, moraju obaviti testiranje na COVID-19 kako bi osigurali zdravlje i sigurnost svih putnika i zajednice u Dubaiju 
3.       Emirates bilježi porast interesa i broja rezervacija otkako je Dubai otvoren za posjetitelje

Putnici diljem svijeta planiraju ljetni odmor pa tako Emirates i Dubai šalju poruku dobrodošlice svim turistima te ih pozivaju da dođu uživati u brojnim gradskim atrakcijama uz razne mjere koje su poduzete kako bi se osiguralo sigurno i neometano putovanje. Turisti unaprijed mogu podnijeti zahtjev za izdavanje vize ili im se viza može ovjeriti po dolasku ako imaju putovnicu koja pripada jednoj od 70 država u skladu s propisima o ulasku i imigraciji koji su bili na snazi ​​prije pandemije. Dubai je također ažurirao pravila za posjetitelje grada. Od 1. kolovoza 2020. godine PCR testovi na COVID-19 bit će potrebni svim putnicima koji dolaze u Dubai ili u Dubaiju presjedaju na svoj idući let. Putnici koji putuju prema Ujedinjenom Kraljevstvu i Europi također će morati predočiti negativan PCR test.

Adel Al Redha, glavni operativni direktor Emiratesa, rekao je: „Dubai je i dalje izuzetno atraktivno odredište za međunarodne posjetitelje. U tri tjedna otkako je Dubai ponovno otvorio vrata turistima, evidentirano je više od 1,6 milijuna pretraga odredišta Dubai na našoj službenoj internetskoj stranici www.emirates.com kao i rast broja rezervacija iz više od 30 zemalja, uključujući Francusku, Njemačku, Maleziju, UK i SAD. Emirates blisko surađuje s turističkom zajednicom Dubaija i ostalim partnerima kako bi se osmislile i ponudile još atraktivnije turističke ponude i paketi te nas veseli što ćemo ih uskoro moći predstaviti. Svjesni smo da ljudi žele putovati stoga Emirates širi mrežu kako bi svojim korisnicima pružao što veći izbor. Implementirali smo razne mjere kako bismo putnicima osigurali sigurno i neometano iskustvo putovanja. Potičemo putnike da Dubai uzmu u obzir pri odabiru odredišta za uživanje u ljetnom odmoru, ali i da uživaju u sjajnim ponudama i bogatom programa festivala Summer Surprises u Dubaiju. Bez obzira na to lete li u Dubai ili neku drugu destinaciju unutar naše mreže, naši korisnici mogu bezbrižno letjeti jer je Emirates prva zrakoplovna kompanija koja je ponudila besplatno pokrivanje troškova povezanih s COVID-19 za putnike u slučaju da budu pozitivni tijekom putovanja.“

Dubai je jedan od prvih svjetskih gradova koji je dobio certifikat „SafeTravels“ kojeg dodjeljuje organizacija World Travel and Tourism Council. Taj certifikat svojevrsna je potvrda sveobuhvatnih i učinkovitih mjera koje se provode u Dubaiju kako bi se osiguralo zdravlje i sigurnost posjetitelja. Od ponovnog otvaranja do danas, broj novih slučajeva COVID-19 diljem UAE-a ostao je stabilan i u kontinuiranom je padu.

Uživanje u sunčanim plažama, istraživanje baštine te ugostiteljski i rekreacijski sadržaji premium klase, samo su neke od aktivnosti koje Dubai, kao jedno od najpopularnijih svjetskih odredišta, nudi. U 2019. godini, Dubai je posjetilo 16,7 milijuna ljudi, a grad je bio domaćin više od stotinu stručnih skupova i izložbi, kao i sportskih i zabavnih događanja.

Emirates trenutno nudi letove u više od 65 destinacija u svojoj mreži, omogućavajući linije prema Bliskom Istoku, Africi, Aziji i Oceaniji, Europi te Sjevernoj i Južnoj Americi preko čvorišta u Dubaiju istovremeno osiguravajući zdravlje i sigurnost putnika i zaposlenika u zraku te na tlu.

Pokrivanje troškova vezanih uz liječenje i karantenu u vezi s bolesti COVID-19: Emirates nudi potpuno besplatno pokrivanje troškova neovisno o klasi putovanja i odredištu. Odluka je odmah stupila na snagu i vrijedi za putnike koji lete s Emiratesom do 31. listopada 2020. godine (prvi let treba biti završen do 31. listopada). Ponuda vrijedi 31 dan od trenutka kad putnici obave prvi dio svog putovanja. To znači da putnici mogu nastaviti putovanje u druge destinacije nakon dolaska na odredište s Emiratesom i također imati koristi od novo predstavljene usluge. Više detalja dostupno je ovdje.

Zdravlje i sigurnost na prvom su mjestu: Emirates je implementirao sveobuhvatan skup mjera koje na svakom koraku prate putnike kako bi osigurali njihovu sigurnost, ali i sigurnost svojih zaposlenika kako na tlu tako i u zraku što uključuje i podjelu besplatnih higijenskih setova koji sadrže maske, rukavice i dezinfekcijska sredstva ruku svim putnicima. Više informacija potražite ovdje.

Dubai: Korisnici Emiratesove mreže mogu putovati u Dubai koji je početkom srpnja otvoren za posjetitelje koji dolaze iz poslovnih razloga kao i za turiste koji se žele odmoriti i zabaviti, ali uz pažljivo određene mjere koje osiguravaju zdravlje i sigurnost putnika i lokalne zajednice. Više informacija pronađite ovdje.

Media Val

Primjedbe