U subotu, 30. svibnja, održan je prvi
Pjenušavi zagorski doručak u vinogradu, prema ideji i u organizaciji Marije
Vukelić (Salon pjenušavih vina Zagreb) i ekipe Vuglec brega. "Ideja nije nova, "spavala" je u nekoj mapi u
računalu", rekla je Marija Vukelić, "ali se upravo sada pokazao pravi trenutak za
realizaciju, nakon pauze u organizaciji svih promotivnih događanja, uzrokovane
pandemijom, a ususret novim izazovima načina prezentacije i prodaje vina
ciljanim kupcima, nakon "popuštanja" mjera."
Organizatori
su okupili četiri velika zagorska vinara
Borisa Vugleca, Borisa Drenškog Bodrena, Hrvoja Petrača, Tomislava Bolfana, proizvođače
pjenušaca i kupce, ljubitelje pjenušaca na neobaveznom, ugodnom druženjem
uz mjehuriće, jagode, trešnje & zagorski doručak koji je pripremio Vuglec
breg u suradnji s mljekarom Veronika i
mesnicom Vugrinec uz potporu Župana i TZ
Krapinsko-zagorske županije.
Marija Vukelić, Boris Vuglec, Ines Logožar |
Uz
pjenušava vina, koja su se točila na početku događanja uz zagorski
doručak, na programu je bio "En
primeur zagorskih vina“ - premijera
jednog novog vina ili nove berbe (posebnog vina po izboru pojedine vinarije). U
ovome dijelu programa domaćin Boris Vuglec predstavio je novi brend “Zagorski bregi” - cuvée tradicijskih zagorskih sorti
(graševina, kraljevina, zel.silvanac, beline i idr), lagano i pitko svakodnevno
vino te spomenuo zajedničku ideju, koju već dugo razrađuju - da se u Zagorske Brege uključe svi zagorski
vinari:"Svatko bi imao svoju etiketu,
ali pod zajedničkim imenom i s logom KZ županije", naglasio je Vuglec s nadom da će se ideja uskoro i realizirati. Tomislav
Bolfan premijerno točio
svoj macerirani Sivi pinot orange
(2017), Petrač novu Karizmu (2017),
a Bodren je ponudio nekoliko svojih slatkih
predikatnih vina.
Oduševljeni gosti su bili, uz ljubitelje
pjenušaca, i sommelieri, vinski novinari, predstavnici županije, prijatelji
Salona pjenušavih vina i Vuglec brega te i sam župan Kolar, koji je u ugodnom
razgovoru s vinarima prepoznao i neke nove
dobre ideje u kontekstu brendiranja vinske destinacije Zagorje.
Nakon doručka, neki su gosti ostali na ručku na Vuglec bregu ili
se uputili u obližnje druge restorane i tako nastavili istraživati Zagorje. Sljedeći susret vinara i ljubitelja pjenušaca
na Pjenušavom doručku, planiran je na Plešivici uz podršku TZ Zagrebačke
županije.
PR: Zlatne riječi
Foto: Julio Frangen
Primjedbe
Objavi komentar