Zvijeze hrvatske i regionalne gastronomije i enologije u interaktivnim radionicama „The Stars“


Da vrhunska gastronomija i enologija idu ruku pod ruku zna se odavno, a da kreativnost posebno dolazi do izražaja u nepredvidljivim okolnostima, potvrđuje nam mnoštvo kvalitetnog i edukativnog online sadržaja koji nas uveseljava ovih dana. 

Manuela Maras

Jedan od njih je i projekt koji je pokrenula Manuela Maras, kreativka koja dugi niz godina radi s vinom i brojnim vinarima. Njezina prva  virtualna radionica održana je prošle subote u suradnji s kolegom iz jednog zagrebačkog wine shopa i bila je vrlo uspješna. U njoj su okupili vrsne stručnjake koji su gotovo dva sata razmjenjivali svoja iskustva, znanje i anegdote s brojnim gledateljima.

 
Filip Božić, sommelier Hotela Monte Mulini
 
Drugo radionica održat će se u subotu, 2. svibnja, u 20 sati na Facebook profilu Eno Art i Manuelinom osobnom profilu, a društvo će joj ponovno praviti profesionalci iz svijeta vina: Miroslav Plišo - vlasnik hotela s 5 zvjezdica te prestižnog brenda Meneghetti vina, Filip Božić - sommelier Hotela Monte Mulini i voditelj restorana Wine Vault čiju vinsku kartu krasi 400 najboljih etiketa svjetskih vinskih kuća te Vuk Štefanović - poznati sommelier, vlasnik  međunarodnog ASI certifikata i WSET diplome, direktor obuke pri Udruženju Sommeliera Vojvodine i suradnik poznatog magazina Vino i Fino.

Manuela Maras po prvi put kreće s nizom radionica pod nazivom "The Stars", a ovaj projekt opisuje kao „predstavljanje vinara i sommeliera te ležerno druženje s poznatim imenima iz svijeta vina.“ Nadodaje da je cilj radionica ljudima približiti vinski svijet, objasniti različite vinske filozofije i pristupe na jednostavan i opušten način. Iako vjeruje da će većinu publike činiti profesionalci, nada se da će privući i entuzijaste koji su se možda htjeli ozbiljnije baviti ovom tematikom, ali još nisu imali priliku za to. Radionice također vidi kao odličnu priliku za preporuku različitih tečajeva, vinskih škola i edukacija.

Projekt „The Stars“ ugostit će i predstaviti brojne hrvatske i svjetske stručnjake, a Manuela vjeruje da će u njihovom sadržaju uživati svi koji vole svijet vina i gastronomije te žele iskoristiti ovo vrijeme za učenje i razmjenu iskustava u ležernom izdanju.



Primjedbe