Da
vrhunska gastronomija i enologija idu ruku pod ruku zna se odavno, a da
kreativnost posebno dolazi do izražaja u nepredvidljivim okolnostima, potvrđuje
nam mnoštvo kvalitetnog i edukativnog online sadržaja koji nas uveseljava ovih
dana.
Manuela Maras |
Jedan
od njih je i projekt koji je pokrenula Manuela
Maras, kreativka koja dugi niz godina radi s vinom i brojnim vinarima.
Njezina prva virtualna radionica održana
je prošle subote u suradnji s kolegom iz jednog zagrebačkog wine shopa i bila
je vrlo uspješna. U njoj su okupili vrsne stručnjake koji su gotovo dva sata
razmjenjivali svoja iskustva, znanje i anegdote s brojnim gledateljima.
Filip Božić, sommelier Hotela Monte Mulini |
Drugo
radionica održat će se u subotu, 2.
svibnja, u 20 sati na Facebook
profilu Eno Art i Manuelinom osobnom
profilu, a društvo će joj ponovno praviti profesionalci iz svijeta vina: Miroslav Plišo - vlasnik hotela s 5
zvjezdica te prestižnog brenda Meneghetti
vina, Filip Božić - sommelier Hotela Monte Mulini i voditelj restorana Wine Vault čiju vinsku kartu krasi 400
najboljih etiketa svjetskih vinskih kuća te Vuk Štefanović - poznati sommelier, vlasnik međunarodnog ASI certifikata i WSET diplome,
direktor obuke pri Udruženju Sommeliera
Vojvodine i suradnik poznatog magazina Vino
i Fino.
Manuela Maras po
prvi put kreće s nizom radionica pod nazivom "The Stars", a ovaj projekt opisuje kao „predstavljanje vinara i sommeliera te
ležerno druženje s poznatim imenima iz svijeta vina.“ Nadodaje da je cilj
radionica ljudima približiti vinski svijet, objasniti različite vinske
filozofije i pristupe na jednostavan i opušten način. Iako vjeruje da će većinu
publike činiti profesionalci, nada se da će privući i entuzijaste koji su se
možda htjeli ozbiljnije baviti ovom tematikom, ali još nisu imali priliku za
to. Radionice također vidi kao odličnu priliku za preporuku različitih
tečajeva, vinskih škola i edukacija.
Projekt
„The Stars“ ugostit će i predstaviti
brojne hrvatske i svjetske stručnjake, a Manuela vjeruje da će u njihovom
sadržaju uživati svi koji vole svijet vina i gastronomije te žele iskoristiti
ovo vrijeme za učenje i razmjenu iskustava u ležernom izdanju.
Primjedbe
Objavi komentar