Kako ostati doma, a ipak
proputovati svijet? Emirates pomaže putnicima u bijegu od svakodnevice i poziva
ih na kulinarsko putovanje po svijetu otkrivanjem i upoznavanjem drugih kultura
kroz hranu specifičnu za određena podneblja. Kako bi inspirirali putnike da iz
udobnosti svog doma uživaju u čarima dalekih destinacija, Emiratesovi
proslavljeni chefovi kreirali su idealan jelovnik s tri bogata slijeda.
Predjelo: juha od leće iz Ujedinjenih Arapskih Emirata
Na Bliskom istoku leća i ostale mahunarke poznate su kao izvrstan izvor nutrijenata.
Stoga Emiratesov chef Said El Alam predstavlja tradicionalnu arapsku juhu od
leće: „Zahvaljujući mnogim različitim začinima, konzumirajući ovu juhu osjećat
ćete se kao da šetate kroz neku od poznatih tržnica začina u Zaljevu.“
Emiratesov recept za juhu od leće dovoljno je jednostavan za kuhare početnike i
savršen je način da započnete svoje kulinarsko putovanje. Videozapis s
detaljnim uputama na engleskom jeziku pronađite ovdje.
A kako biste zaista doživjeli dašak Bliskog Istoka, Emirates je učinio
dostupnima i neka od svojih najpopularnijih arapskih jela, uključujući i jelo
od riže sa škampima naziva „prawn machbous“.
Glavno jelo: okusi Indije uz janjetinu „Biryani“
Emiratesov chef Ravi Nage predstavlja tradicionalno indijsko jelo koje se
priprema s janjetinom s ražnja te poslužuje s jogurtom: „Upotrebom tipičnih
indijskih začina poput kardamoma lako ćete zamisliti da se nalazite na nekoj od
plantaža aromatičnih začina u različitim predjelima Indije." Videozapis s
detaljnim uputama na engleskom jeziku pronađite ovdje.
Desert: slatke palačinke s kompotom od jabuka iz Europe
Kao što je poznato, šećer dolazi na kraju. Mjesta za desert uvijek bi
trebalo ostati, a neki kuhari čak tvrde da je upravo desert najvažniji dio
jelovnika. Udo Leick, Emiratesov chef iz Njemačke predstavlja Emiratesov recept
za slatke palačinke s kompotom od jabuka. „Palačinke sljubljene s ukusnim jabukama,
kremom od sira i grožđicama svojim će vas okusom odmah asocirati na kafić u
Parizu ili planinarski dom u Švicarskoj.“Cijeli videozapis s detaljnim uputama pogledajte
ovdje.
Ova međunarodna jela kao i mnoga druga gurmanska jela koja Emirates nudi na
svojim letovima prilagođavaju se destinaciji u koju se putuje te se pripremaju s
lokalnim sastojcima. Svake godine Emirates poslužuje više od 110 milijuna
obroka pripremljenih prema 12.450 različitih recepata s istom pažnjom posvećenoj
detaljima u prvoj, poslovnoj i ekonomskoj klasi. Chefovi aviokompanije
usredotočeni su na jednostavna i vrhunski pripremljena jela u kojima do
izražaja dolaze svježi sastojci najviše kvalitete, a jelovnici se mijenjaju na
mjesečnoj bazi.
Digitalan kanal Emirates Food Channel dostupan je i na platformi
Youtube, a pratiteljima pruža pogled
iza scene i uvid u korake pri kreiranju jelovnika te procese suradnje s
globalnim partnerima. U epizodama koje su dosad dostupne predstavljeni su
detalji koji pokazuju kako Emiratesovi chefovi razrađuju jelovnike te gdje
pronalaze najbolje odgovarajuće sastojke.
PR: Media Val
Primjedbe
Objavi komentar