Emirates nudi kulinarsko putovanje diljem svijeta iz udobnosti vlastitog doma




Kako ostati doma, a ipak proputovati svijet? Emirates pomaže putnicima u bijegu od svakodnevice i poziva ih na kulinarsko putovanje po svijetu otkrivanjem i upoznavanjem drugih kultura kroz hranu specifičnu za određena podneblja. Kako bi inspirirali putnike da iz udobnosti svog doma uživaju u čarima dalekih destinacija, Emiratesovi proslavljeni chefovi kreirali su idealan jelovnik s tri bogata slijeda.


Predjelo: juha od leće iz Ujedinjenih Arapskih Emirata

Na Bliskom istoku leća i ostale mahunarke poznate su kao izvrstan izvor nutrijenata. Stoga Emiratesov chef Said El Alam predstavlja tradicionalnu arapsku juhu od leće: „Zahvaljujući mnogim različitim začinima, konzumirajući ovu juhu osjećat ćete se kao da šetate kroz neku od poznatih tržnica začina u Zaljevu.“ Emiratesov recept za juhu od leće dovoljno je jednostavan za kuhare početnike i savršen je način da započnete svoje kulinarsko putovanje. Videozapis s detaljnim uputama na engleskom jeziku pronađite ovdje.

A kako biste zaista doživjeli dašak Bliskog Istoka, Emirates je učinio dostupnima i neka od svojih najpopularnijih arapskih jela, uključujući i jelo od riže sa škampima naziva „prawn machbous“.

 
Glavno jelo: okusi Indije uz janjetinu „Biryani“

Emiratesov chef Ravi Nage predstavlja tradicionalno indijsko jelo koje se priprema s janjetinom s ražnja te poslužuje s jogurtom: „Upotrebom tipičnih indijskih začina poput kardamoma lako ćete zamisliti da se nalazite na nekoj od plantaža aromatičnih začina u različitim predjelima Indije." Videozapis s detaljnim uputama na engleskom jeziku pronađite ovdje.


Desert: slatke palačinke s kompotom od jabuka iz Europe

Kao što je poznato, šećer dolazi na kraju. Mjesta za desert uvijek bi trebalo ostati, a neki kuhari čak tvrde da je upravo desert najvažniji dio jelovnika. Udo Leick, Emiratesov chef iz Njemačke predstavlja Emiratesov recept za slatke palačinke s kompotom od jabuka. „Palačinke sljubljene s ukusnim jabukama, kremom od sira i grožđicama svojim će vas okusom odmah asocirati na kafić u Parizu ili planinarski dom u Švicarskoj.“Cijeli videozapis s detaljnim uputama pogledajte ovdje.

Ova međunarodna jela kao i mnoga druga gurmanska jela koja Emirates nudi na svojim letovima prilagođavaju se destinaciji u koju se putuje te se pripremaju s lokalnim sastojcima. Svake godine Emirates poslužuje više od 110 milijuna obroka pripremljenih prema 12.450 različitih recepata s istom pažnjom posvećenoj detaljima u prvoj, poslovnoj i ekonomskoj klasi. Chefovi aviokompanije usredotočeni su na jednostavna i vrhunski pripremljena jela u kojima do izražaja dolaze svježi sastojci najviše kvalitete, a jelovnici se mijenjaju na mjesečnoj bazi.

Digitalan kanal Emirates Food Channel dostupan je i na platformi Youtube, a pratiteljima pruža pogled iza scene i uvid u korake pri kreiranju jelovnika te procese suradnje s globalnim partnerima. U epizodama koje su dosad dostupne predstavljeni su detalji koji pokazuju kako Emiratesovi chefovi razrađuju jelovnike te gdje pronalaze najbolje odgovarajuće sastojke.

PR: Media Val


Primjedbe