Prvo izdanje 'Tradizione a tavola: jela iz pinjate' u Istri
Sve ljubitelje tradicionalne istarske kuhinje i autohtonih
jela od domaćih namirnica zasigurno će privući prvo izdanje gourmet manifestacije
'Tradizione
a tavola: jela iz pinjate' koja će se od 13. ožujka do 12.
travnja održati u konobama na području Kanfanara, Svetvinčenta i Bala.
U sklopu ove nove gourmet priče sudjelovat će četiri
poznate istarske konobe: Kod Kancelira, Castello, Konoba Klarići i OPG
Pekica koje će za vrijeme trajanja manifestacije posjetiteljima nuditi niz
tradicionalno pripremljenih, toplih jela iz pinjate na način kako su to pripremale
njihove none, a na kojima su odrasle brojne generacije Istrijana.
Na meniju će se tako, između ostalog naći i jota od
kupusa i repe, maneštra s koromačom, slancom ili trukinjom, kao i tradicionalne
istarske pašte: pljukanci, fuži, njoki i ravijoli. Uz domaću paštu, brojni
gosti će moći kušati istarski pršut, divlje šparoge, šugo od divljači ili
domaće kokoši te jela od istarskog boškarina. Uz sva jela će se moći kušati
domaća vina istarskih vinara.
Manifestacija 'Tradizione
a tavola: jela iz pinjate' rezultat je suradnje turističkih zajednica Svetvinčenat,
Bale – Valle i Kanfanar s turističkom kompanijom Maistra d.d. te Udruženjem
obrtnika Rovinj na razvoju gourmet proizvoda u destinaciji, a predstavlja spoj tradicije
i vrhunske istarske gastronomije koja svojom neupitnom kvalitetom plijeni
pažnju poklonika istinskih gourmet doživljaja.
Ova manifestacija samo je jedan
od brojnih gourmet događanja koji kontinuirano obogaćuju ponudu Istre, iznova je
stavljaju na svjetsku gourmet kartu te iz dana u dan privlače sve više
posjetitelja.
PR: 404
Foto: Maja Danica Pečanić/Gruša Zorn
Primjedbe
Objavi komentar