Emiratesova vina osvojila nekoliko prestižnih priznanja



Emiratesov program „Stellar wine cellar“ višestruko je nagrađen na dodjeli nagrada Business Traveller Cellars in the Sky 2019 održanoj u Londonu. Zrakoplovna kompanija za svoje je pažljivo odabrane vinske liste osvojila nekolicinu priznanja, uključujući dvije zlatne, dvije srebrne te jednu brončanu nagradu.

Zlatne nagrade dobila su vina Dow's Colheita Port (1992) iz Douro Valley u Portugalu u kategoriji Business Class Fortified te Vin de Constance Klein Constantia (2013) iz Cape Towna u Južnoj Africi u kategoriji First Class Fortified. Srebrne nagrade dobila su francuska vina Whispering Angel (2018) iz Côtes de Provence te Les Forts de Latour (2005) iz pokrajine Bordeaux u kategorijama Business Class Rosé i First Class Red. Brončanu nagradu u kategoriji First Class Fizz osvojio je Dom Pérignon Vintage (2002) iz popularne pokrajine Champagne u Francuskoj.


Vina koja su osvojila prestižne nagrade predstavljaju raznoliku Emiratesovu ponudu vina koja dolaze iz 12 glavnih vinskih regija diljem svijeta uključujući Francusku, Australiju, Južnu Afriku i Portugal. Dugogodišnja strategija otkupa vina odraz je dobrih odnosa s najboljim svjetskim proizvođačima koje avioprijevoznik njeguje kako bi osigurao neke od najekskluzivnijih berbi. Emirates kupuje izuzetna vina čim su dostupna te potom osigurava razdoblje potrebno za sazrijevanje kako bi se vinima omogućilo da dosegnu svoj puni potencijal prije posluživanja u zrakoplovima. Emirates u svom vinskom podrumu smještenom u francuskoj Burgundiji trenutno pohranjuje više od 7 milijuna boca vina od kojih će neke biti spremne za posluživanje tek 2037. godine. Aviokompanija je nedavno predstavila i novi set vina u svojoj kolekciji Emirates Vintage Collection, a radi se o izboru najboljih boca iz vinskog podruma u Francuskoj. Ta se izuzetna vina poslužuju isključivo u prvoj klasi na odabranim letova i u ograničenim razdobljima.

Business Traveller Cellars in the Sky Awards prepoznaje najbolja vina koja se poslužuju u prvim i poslovnim klasama avioprijevoznika širom svijeta. Dom Pérignon vodeći je svjetski partner aviokompanije i u Emiratesovim vinskim listama prisutan je više od 28 godina. Emirates je dosad imao priliku posluživati nekoliko berbi Dom Pérignona koje su aviokompaniji bile dostupne upravo zahvaljujući ekskluzivnom partnerstvu s tim svjetskim brendom, a među njima se našao i šampanjac Dom Pérignon Plénitude 2 iz 2002. godine koji je osvojio brončanu nagradu u kategoriji First Class Fizz.


Emiratesov program „Stellar wine cellar“ sadrži vrhunska vina iz cijelog svijeta:

• 7,4 milijuna boca pohranjeno u vinskom podrumu u Burgundiji u Francuskoj
• 1 milijarda američkih dolara uložena u vinski program od 2006. godine
• vina iz 12 zemalja u glavnim regijama za proizvodnju vina: Argentina, Australija, Austrija, Čile, Francuska, Njemačka, Italija, Novi Zeland, Portugal, Južna Afrika, Španjolska i SAD
• Svjetski poznati brend Dom Pérignon vodeći je partner aviokompanije Emirates
• Potrošnja pjenušaca i vina na letovima: prva i poslovna klasa - 2,2 milijuna boca, ekonomska klasa - 2,6 milijuna boca
• Potrošnja vina i pjenušaca prema klasama: ekonomska klasa – 54 %, poslovna klasa – 40 %, prva klasa – 6 %
• Ponuda diljem mreže: 80 vrsti pjenušaca i vina, više od 30 vrsta žestokih alkoholnih pića, aperitiva i likera te 14 koktela

Zrakoplovna kompanija Emirates u svojoj ponudi ima više od 150 destinacija u 84 zemlje diljem svijeta. Emiratesovi putnici su dostupna besplatna pića i regionalno inspirirani jelovnici uz sveprisutno srdačno gostoprimstvo multikulturalne kabinske posade. Emirates povezuje Zagreb s Dubaijem izravnim letom zrakoplovom tipa Boeing 777-300ER u ljetnom redu letenja dok u zimskim mjesecima letove preuzima partnerska aviokompanija flydubai uz koju je putnicima također na raspolaganju globalna Emiratesova mreža sa samo jednim presjedanjem u Dubaiju.


PR: Media Val

Primjedbe