Acrobat Portfolio Tasting u Hrvatsku dovodi najprestižnija svjetska imena vinske scene



 Acrobat Portfolio Tasting 15. veljače u zagrebačkom hotelu Hilton Garden Inn okuplja najveća svjetska imena vinske scene i tako Hrvatsku postavlja na vinsku kartu svijeta. Osim što je ovo jedinstvena prilika za kušanje nekih od najprestižnijih vina, šampanjaca i destilata na tržištu, na samom događanju imat ćete prilike i upoznati vlasnike i predstavnike ovih slavnih vinskih kuća.

Marjan Simčič

Tasting organizira tvrtka Acrobat D&M, glavni hrvatski uvoznik vina iz kategorije fine wines,  koja se pobrinula da uz kušanje najskupljih boca, posjetitelji mogu i naučiti više od samih vlasnika i predstavnika najznačajnijih svjetskih vinskih kuća. Tijekom cijelog dana organizirane su majstorske radionice koje će voditi upravo ta imena, među kojima su slavni Roberto Voerzio, jedan od najznačajnijih svjetskih proizvođača barola; kćer velikog Angela Gaje, Gaia Gaja; najutjecajniji slovenski vinar Marjan Simčič; zatim predstavnici jednog od najboljih proizvođača amaronea, talijanskog Dal Forno Romana; francuska Institucija bijelog burgundca Olivier Laflaive, te jedan od najutjecajnijih vinara na svijetu Frescobaldi.

Romano Dal Forno

Nisu samo majstorske radionice razlog zašto svakako ne smijete zaobići ovaj tasting – radi se o jedinstvenoj prilici da na jednome mjestu kušate proizvode ekskluzivnih brendova poput Chateau Haut Briona, Champagne Billecart-Salmona, Gaje, Whispering Angela, Vega Sicilie, Frescobaldija, Christian Moreaua, Pascal Joliveta, ali i uživate u koktelima koje će kroz dan predstavljati neki od najboljih svjetskih premium brandova kao što su Gin Mare, Cocchi, Le Tribute, Roby Marton, Zuidam te mnogi drugi.

Dino Kušen

Vlasnik Acrobata Dino Kušen u ovaj projekt krenuo je s jednim ciljem - “Oduvijek sam sanjao u Zagrebu organizirati profesionalno vinsko događanje kakva se događaju u metropolama diljem svijeta svake godine, te na taj način Zagreb i Hrvatsku vinski i gastronomski približiti Europi”. Koliko je ovaj događaj značajan za grad Zagreb i Hrvatsku, potvrđuje činjenica da ga je podržala i Turistička zajednica grada Zagreba, a za prijevoz svih svjetskih vinara pobrinula se jedna od naših najekskluzivnijih auto kuća - Benussi.

Korak po korak, Kušen je uspio u svom naumu, pa Hrvatsku na jedan dan pretvara u centar svjetske vinske industrije. “Želja mi je educirati ljude, približiti im skupa i većini često nedostižna vina, da ih ipak probaju, i na taj način lakše i sigurnije predstavljaju sve kvalitetnijim gostima koji dolaze u Hrvatsku”, nastavlja Kušen. Upravo zato ovo najprestižnije vinsko poslovno događanje u Hrvatskoj, idealno je za sve one koji rade u turizmu i ugostiteljstvu, jer osim kušanja, nudi priliku i za dodatno obrazovanje na ovome području.

Ni ovdje ne staje bogat program Acrobatovog tastinga. Na događanju će biti predstavljene i premijere nekih od najprestižnijih svjetskih pića, ali i drugih proizvoda – po prvi puta moći ćete kušati španjolsku cavu, pjenušac Juve&Champs, Cartron likere, novo piće Black Fire - liker od kave, tequile i chilija, Papa Fuego koji predstavlja spicy tomato pića, dok će nizozemski Zuidam predstaviti potpuno novi asortiman. Prestižna Sauvelle vodka predstavlja nove proizvode u svojoj ponudi - gin i coffee liker. Iz Španjolske dolazi Santiago Martinez Samitier, master carver prestižnog španjolskog proizvođača pršuta od crne svinje Cinco Jotas, te Arnau Marco, somelier za vodu koji će održati čak dvije radionice na temu Artesian 22 vode. 

Osim Gin Marea koji će kroz dan raditi razne koktele i predstavljati nove recepte, još jedan španjolski gin - Le Tribute - pripremit će posebnu poslasticu. Naime, u goste na Acrobat Portfolio Tasting dovode barmena Ema Giaconea, koji je desna ruka Antonia Naranje, jednog od najpoznatijih barmena u Španjolskoj i vlasnika Dr. Stravinskyja, koji je rangiran kao 25. na “50 best bars” listi. Ema je head bartender Antoniovog novog bara, Especiarium, a u Zagrebu priprema poseban show povodom predstavljanja Le Tribute gina. Svakako treba istaknuti i posebnu radionicu najskuplje tequile na svijetu Claze Azul povodom koje na Arobat Portfolio Tasting dolaze vlasnici ovog cijenjenog pića. Acrobat Portfolio Tasting već je dobio posebnu čast, jer će se upravo na ovom događanju lansirati novi brend jednog od najboljih tonika na svijetu 1724, koji postaje Seventeen, a svjetsku premijeru će doživjeti upravo u Zagrebu 15. veljače. 

Na kraju dana, sve će začiniti kulinarski show šest vrhunskih hrvatskih chefova. Za posjetitelje večeru će kuhati Hrvoje Zirojević iz Laganinija, Hrvoje Kroflin iz ManO2, Belizar Miloš iz Agave, Marin Rendić iz Bistroa Apetit by Marin Rendić, Timeov Marko Alilović te Hiltonovi chefovi. Događanje je rezervirano za profesionalce iz vinske, ugostiteljske i hotelske industrije, a nadamo se da je ovo tek prvo od brojnih Acrobat Portfolio Tastinga u sljedećim godinama.


PR: Marketing Club Agency

Primjedbe