Vjerojatno već znate
da će početak 2020. godine obilježiti šesto izdanje osječkog festivala vina,
delicija i ugodnog življenja WineOS-a. Dosad najveće izdanje te manifestacije,
koja će se održati 10. i 11. siječnja sljedeće godine u dvorani "Gradski
vrt", ponudit će brojne novosti i zanimljivosti za sve posjetitelje. No,
ono što se neće promijeniti su brojne radionice, zanimljivije i privlačnije
nego ikada.
Ipak, i kod
radionica će posjetitelji imati prigodu iskusiti nešto potpuno novo.
Organizatori, u suradnji s udrugom Panonski pivarski sindikat, donose dvije
radionice o kućnom kuhanju i stilovima piva. Autor vinskih radionica ponovno je
vinski novinar, pisac i bloger Željko Garmaz. Njegove su vinske priče
prethodnih godina privukle brojne posjetitelje i goste, mahom one izvan
Osijeka. U 2020., Garmaz na WineOS ponovno dovodi brojne vinare i njihove priče
iz svih krajeva Hrvatske te susjednih zemalja.
Program počinje u
petak, 10. siječnja, već u 13 sati pričom o bijelim sortama Dalmacije. Sat
vremena kasnije najbolji hrvatski sommelier Siniša Lasan predstavit će vina
Hercegovine, a u 15:30 sati, sudionici će imati priliku upoznati se s
arhivom Davora Zdjelarevića. Od 16:30 sati bit će predstavljena vinarija Tri
oraha, zasigurno najmističnija i najskuplja vinarija Balkana. U 17:30 sati slijedi
prezentacija poznatog mađarskog vinara Csabe Malatinskog, a u 19 sati počinje
radionica o velikim crvenim vinima Makedonije.
I drugi festivalski
dan, subota, 11. siječnja, puna je događaja koji kreću od 13 sati radionicom o
pelješkom vinu i kamenicama. Sat vremena kasnije bit će premijerno
predstavljanje nekoliko vina, dok će od 15 sati poznati vinski novinar Ivo
Kozarčanin predstavljati macerirana bijela vina s Plešivice. Od 16 sati vinski
novinar Tomislav Ivanović predstavit će manje poznate sorte vina iz Srbije, a u
17 sati slijedi radionica na kojoj će nazočni imati prigodu kušati raritete iz
arhive poznatog istarskog vinara Morena Degrassija. Posljednja radionica šestog
WineOS-a počinje istog dana u 18 sati kada će legenda hrvatskog vinarstva Ivan
Enjingi predstavljati svoja vina iz 2003. godine.
Ulaznice za radionice uskoro će se moći kupiti u Vinoteci
"Vinita" u Strossmayerovoj 21. Cijena karata za vinske radionice
iznosi 100 kuna, a za pivske 50 kuna. Na istom će se mjestu prodavati i
ulaznice za WineOS po cijeni od 80 kuna. Festival će oba dana biti otvoren za
posjetitelje od 15 do 21 sat. Više informacija o festivalu i pratećem programu
možete pronaći na Facebooku i na službenoj stranici WineOS-a.
PR i Foto: Udruga za promicanje enogastro turizma Hrvatske
Primjedbe
Objavi komentar