Srce za Zambiju, humanitarna aukcija vina


Na inicijativu Dijane Grgić, urednice vinskog časopisa Vinum.In uz pomoć brojnih prijatelja vinara te supružnika Biljana, u srijedu 27. studenog održat će se jedinstvena aukcija vina, čiji prihod od prodaje u potpunosti ide u korist humanitarne zaklade Srce za Zambiju.


Dražba će se održati u zagrebačkom Egoist baru Cvjetno, Veslačka 17 s početkom u 18 sati, a kroz aukciju će nas voditi poznati novinar i - kako sam za sebe kaže građanin svijeta, zaigran dječarac, zakleti hedonist i profesor geografije - Domagoj Jakopović RibaFish.

Prije početka svakog nadmetanja bit će istaknuta početna cijena, a svaki će sudionik dobiti pločicu s rednim brojem. Po završetku aukcije ponosni vlasnici platit će ponuđeni iznos i preuzeti svoje butelje, a svi će sudionici dobiti prigodnu zahvalnicu.

Tijekom aukcije Riba će s vinarima otkriti o kakvim se vinima radi, a u predahu će nastupiti klapa Kampanel. Neka od vina ponuđenih na dražbi besplatno će se točiti za stolovima, a Egoist bar, Eko borovnice Lisjak i Repro eko farma će pripremiti prigodne zalogajčiće uz vina.

Vinarije koje podržavaju humanitanu akciju su: Bibich, Kaptol, Trs Ilok, Masvin, Kurtalj, Florijanović, Rizman, Griffin Ivančić, Agris, Gregorić, Krauthaker, Kolar i Kupilek Jambrešić.

Naravno, moguće je naručiti i drugo piće i hranu po cijenama istaknutim na vinskoj karti i jelovniku Egoist bara.

Budući je broj mjesta ograničen, molimo Vas da nam svoje rezervacije (i broj osoba) pošaljete na mail adresu: info@vinumin.eu najkasnije do ponedjeljka, 25. 11. do 17 sati.

Zakladu „Srce za Zambiju“ je s još nekoliko prijatelja osnovao zadarski svećenik i profesor dr. don Marino Ninčević, znanstvenik, pustolov, teolog i Varteksov nesavršeni muškarac.

Don Marino posljednjih nekoliko godina odlazi u Zambiju i boravi u najsiromašnijim selima Zapadne provincije. Tijekom boravka u tim selima iskusio je teške životne uvjete tih ljudi. Zambija je država u Južnoj Africi, bez izlaza na more s neslužbeno više od 35 milijuna stanovnika od kojih više od polovice živi u zabačenim, siromašnim i dalekim selima.

Ovim ljudima obrazovanje je jedino jamstvo i prilika za izlaz iz siromaštva i promjenu životnog standarda. Zbog toga zaklada Srce za Zambiju pokreće i podupire projekte koji su vezani uz obrazovanje, a trenutno sudjeluje u realizaciji dva projekta. Prvi je gradnja đačkog doma u misiji Nawinda. Izgradnja doma već je započela, a dom će moći primiti 100 srednjoškolaca, 50 dječaka i 50 djevojčica. Prihodi od humanitarne aukcije vina namijenjeni su izgradnji ovog đačkog doma.

Drugi projekt je pokretanje studentskog doma u Livingstonu. Zaklada je kupila dvije kuće, trenutno ih oprema i u njih će za početak smjestiti 30 studenata. Studentski dom će početi s radom u siječnju 2020. kada u Zambiji započinje akademska godina. Dom je namijenjen siromašnim, a nadarenim studentima. Moto Zaklade je izreka N. Mandele: „Obrazovanje je najmoćnije oružje koje možete koristiti da promijenite svijet!"

Pridružite se humanitarnoj aukciji i kupnjom vina pomozite u gradnji đačkog doma za djecu Zambije.




 PR: Vinumin



Primjedbe