![]() |
Josip Pavić, Vlado Krauthaker, Marijan Knežević, Ivica Kovačević |
U organizaciji Udruženja
vinarstva pri HGK te udruga Graševina
Croatica, Vina Dalmacije i Hortus Croatiae, u srijedu, 31.
siječnja, održat će se En Primeur 2018, kušanje graševina, pošipa i
drugih sorti.
Klimatske
prilike u 2017. godini uvjetovale su ranije dozrijevanje grožđa i pomaknule
berbu čak do dva tjedna prije uobičajenih termina redovnih berbi.
En Primeur
je jedinstveni event kušanja mladih vina zadnje berbe i crvenih vina starijih
godišta, ali onih koja još nisu ponuđena tržištu. To su prva kušanja vina, organizirana
kako bi stručna javnost i svi ljubitelji vina spoznali potencijal vina koja će
tek doći u ponudu.
Vinari
su s nekim mladim vinima već počeli izlaziti na tržište i pravi je trenutak za predstavljanje
javnosti.
![]() |
Najava_En Primeur 2018 |
„Na En
Primeur dobrodošla je stručna javnost, sommelieri, voditelji i vlasnici
restorana, wine barova i hotela, ali i svi drugi zaljubljenici u dobra vina.
Prisutni vinari predstavit će svoja vina berbe 2017. godine, od koje očekujemo
zaista mnogo, prije svega kada govorimo o kvaliteti vina“, ističe Vlado Krauthaker, predsjednik udruge
Graševina Croatica.
Na ovogodišnjoj manifestaciji predstavit će se više od 50 vinara iz
Slavonije i Podunavlja, Dalmacije te Međimurja. En Primeur u hotelu Westin
svoja vrata za stručnu javnost otvara od 13 sati, a svi ostali ljubitelji vina
dobrodošli su od 15 sati!
Predstavnici
udruga Graševina Croatica,
Vina Dalmacije i Hortus Croatiae i ove godine pozivaju stručnu
javnost i sve zainteresirane da kušaju mlada vina berbe 2017. godine koja će
predstaviti!
PR: Danira
Orešić
LIGHT
KOMUNIKACIJE
Primjedbe
Objavi komentar