Novi termin održavanja: 1. Forum enofilskog i gastronomskog turizma: Slavonija, Baranja i Srijem


 Vrhunska gastronomija i vinska karta kao najprivlačnija atrakcija gostu

Grad Ilok, Iločki podrumi i Ladanjsko imanje Principovac, od 12. do 14. prosinca 2017. domaćini su prvog Foruma enofilskog i gastronomskog turizma.

Forum je organiziran pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma i Hrvatske gospodarske komore, u partnerstvu s Udrugom poslodavaca u hotelijerstvu Hrvatske, Bratovštinom hrvatskih vinskih vitezova i dr., u svrhu unaprjeđenja turističke ponude i promocije turističke usluge Hrvatske putem niza edukacija.

Za potrebe formiranja tema programa odrađena su interna istraživanja u HoReCa sektoru Hrvatske, stoga je Forum namijenjen chefovima kuhinja, kuharima, direktorima HoReCa sektora, svima željnih kompleksnijih znanja o kulturi vina i gastronomiji, novih turističkih doživljaja.

Edukacijama 1. Foruma obuhvaćen je enofilski i gastronomski turizam na temu Slavonije, Baranje i Srijema. Sudionici se podučavaju sljubljivanju vina uz jela Istre, Kvarnera i Dalmacije s otocima. Istovremeno će upoznati gastronomiju i kulinarsku baštinu, pružit će im se mogućnost kušanja i nabave zdravih prehrambenih proizvoda direktno od proizvođača.

Blok edukativnih predavanja o vinima u Iloku, započinje Ivo Delonga, Predsjednik Bratovštine hrvatskih vinskih vitezova (Bratovština broji 200 uglednih članova u HR).

Ključni predavači su Franjo Francem, dopredsjednik Hrvatskog sommelierskog saveza i Denis Galić, mag. gastronomije, renomirani poslovni savjetnik za hotelijerstvo i gastronomiju, ravnatelj programa Foruma.

Edukacija sudionika odvijat će se putem vinskih priča o povijesti, tradiciji vinarstva i kuhinje Slavonije, Baranje i Srijema. Istovremeno sudionici se podučavaju pripremi izvornih specijaliteta, kako bi svojim gostima u budućnosti pripremili vrhunski enofilsko - gastronomski doživljaj i animirali ih da posjete kontinentalnu Hrvatsku. Predavanje o tradicijskoj kuhinji istočne Hrvatske održat će Maja Žebčević Matić, ravnateljica Gradskog muzeja Požega.

Drugi blok edukativnih predavanja posvećen je optimizaciji poslovanja sektora hrane i pića kroz ekonomiku kuhinje hotela i restorana, tj. sudionici će naučiti pripremu jela Slavonije, Baranje i Srijema na optimalan način, kako bi kuhinjama hotela i restorana u kojima su zaposleni ostvarili pozitivan prihod.

Naučit će (upselling) sve o sugestivnoj prodaji, komunikacijskim vještinama, upoznati ponudu jela Slavonije, Baranje i Srijema i menu inženjering, za LUX promociju izjavila je organizator, autor i nositelj projekta, Sunčana Matić.

Sudionici će nazočiti i izložbi OPG-ova, B2B sastancima prilikom kojih će se predstaviti lokalni proizvođači zdrave hrane potrebne za pripremu predstavljenih jela na Forumu. Ulaz na OPG izložbu i B2B sastanke je slobodan za širu javnost, s ciljem rasta i razvoja gospodarstva lokalne zajednice.

Sve iznad opisano gradi vrhunski turistički proizvod, educiranog kuhara koji će svojim znanjem i kuharskim vještinama unaprijediti turističku ponudu tj. služiti kao poligon HoReCa sektoru za kvalitetniju promociju hotela i restorana, kao i cijele Hrvatske.

Pozvani su svi zainteresirani da se pridruže Forumu, pozicioniraju svoje ime uz renomirane stručnjake, novim standardima grade sliku enofilskog i gastronomskog turizma Hrvatske u budućnosti.

Opširnije informacije i registracija: http://web.penta-pco.com/1-forum-eno-gast/


PR: LUX promocija



Primjedbe