Najava: Eno – gastro festival WineRi 2017


U Pomorskom i povijesnom muzeju Hrvatskog primorja Rijeka (Guvernerova palača) održana je konferencija za novinare, predstavljanje Međunarodnog eno – gastro festivala WineRi 2017. koji će se održati 22. i 23. veljače u Rijeci.

Festival su predstavili organizator festivala i direktor marketinške agencije aha marketing d.o.o Žarko Stilin i suorganizatori Marko Boras Mandić, zamjenik župana Primorsko – goranske županije, Vojko Obersnel, gradonačelnik Grada Rijeke, Zlatko Mičetić, zamjenik predsjednika Hrvatske gospodarske komore – Županijske komore Rijeka, Dalibor Kratohvil, predsjednik Obrtničke komore Primorsko – goranske županije, Dominik Damaš, voditelj marketinga, Turistička zajednica grada Rijeke i Gordana Nikolić, dekanica Visoke poslovne škole PAR.

Između ostalog na konferenciji je spomenuto kako je ovakva manifestacija potrebna Gradu Rijeci. Manifestacija na kojoj će se susresti proizvođači prvenstveno vina ali i delicija poput sira, likera/rakija, suhomesnatih proizvoda, ulja i čokolade s potencijalnim korisnicima, ali i poslovnim partnerima – ugostiteljima, hotelijerima, restoraterima i trgovcima, s jedne strane, i razvijanje Kvarnera i Grada Rijeke kao važne eno—gastro destinacije u turističkom smislu, te brendiranje festivala i razlog za dolaske turista ciljevi su festivala.


Mnogi partneri koji su se uključili u manifestaciju garancija su da će ovakva manifestacija uspjeti i postati dugoročno nacionalno prepoznatljiva i nezaobilazno mjesto za sve ljubitelje vina ali i poslovnih partnera – istaknuto je.

Više od 70 izlagača sa preko 300 različitih vrsta vina, poznati sommelieri i predavači, ljubitelji vina, stručne radionice i edukativna predavanja pretvorit će Guvernerovu palaču ova dva dana u Dionizov vinski hram u samom srcu grada Rijeke, a u budućnosti nezaobilazno mjesto za sve eno – gastro ljupce zaključio je zaključno organizator Stilin.

***

ŠTO je Međunarodni eno – gastro festival WineRi 2017?

Međunarodni festivalski projekt eno – gastro festival WineRi je mjesto susreta vinara s, u prvom redu ugostiteljima, restoraterima, trgovcima, hotelijerima i svima koji participiraju u turizmu, te posjetitelja iz Primorsko – goranske i okolnih županija i turista, na kojem se na obostrano zadovoljstvo predstavlja ponuda hrvatskih, u sklopu aktivnosti Hrvatske gospodarske komore Hrvatska kvaliteta i Izvorno hrvatsko, i međunarodnih autohtonih proizvoda. Ideja je došla nakon što se pokazala potreba u široj javnosti i na tržištu za organizacijom ovakvog projekta koji će približiti zainteresirane strane. Ovaj bi festivalski projekt mogli nazvati i „Dionizov festival u srcu Rijeke“.

KOJI su ciljevi Međunarodnog eno – gastro festivala WineRi 2017?
 
Predstaviti aktualnu ponudu, približiti proizvođače potrošačima, postati nezaobilazno mjesto susreta u pripremi turističke sezone, te razvijati kulturu vina i autohtone ponude. Nakon završetka vinogradarskih radova pozvati proizvođače vina i delicija iz Hrvatske i susjednih zemalja na susret s potencijalnim partnerima i konzumentima, te predstaviti ponudu za tekuću godinu.

GDJE se održava Međunarodni eno – gastro festival WineRi 2017?
 

U samom srcu Grada Rijeke u Pomorskom i povijesnom muzeju Hrvatskog primorja Rijeka (Guvernerovoj palači) održava se sam festival i radionice, u Visokoj poslovnoj školi PAR održavaju se predavanja, after WTF (Wine Tasteing Festival) party u klubu „Bačva“ i Wine & Coffee baru „kod Zajca“, te predfestivalska večera s degustacijama vina u restoranu Kostrenka.
 

PR i foto: Žarko Stilin 

Primjedbe