Na Vincelovu vinarija Kutjevo najavila otvaranje prvog vinskog trezora



Jedna od najvećih proslava blagdana sv. Vinka tradicionalno - Vincelovo, održava se svake godine u organizaciji Kutjeva d.d. Tako se i ove godine na lokaciji Vile Vinkomir, iznad vinograda, okupilo oko 600-injak gostiju iz Hrvatske i susjednih zemalja. Rezanjem prvih trsova i blagoslovom vinograda prisustvovali su Enver Moralić, vlasnik Kutjeva d.d., Mladen Pavić, član Uprave Kutjeva d.d., predstavnici grada i bivši predsjednik Stjepan Mesić, a daljnja proslava nastavila se uz neizostavan zabavni i gastronomski program kojim se i ove godine obilježio početak vinogradarske godine.

 
Tom su prilikom gosti uz vođenje sommeliera Drage Humskog, u podrumu imali mogućnost kušati mladu Graševinu 2016., potom Pinot crni iz 2013. godine, te za kraj ledenu berbu Graševine iz 2009. godine i ledenu berbu Traminca iz 2015. godine. Sa slatkišem za istančana nepca, prema riječima enologa Kutjeva d.d., Ivana Marinclina, nemaju problema u distribuciji, a ona putuje čak i do jednog Japanca i to svaka tri mjeseca, koji naručuje po 50-ak butelja. Cijena jedne takve butelje za 0,375 l košta oko 500 do 600 kuna, pa bi bilo zgodno pozvati i njega na jednu proslavu Vincelova i kušanje istog u podrumu iz kojeg ona i izlazi.


Druženje u Vili Vinkomir uz pečene kobasice i bogati švedski stol, nije moglo proći i bez tradicionalne pečene delicije, vola iz uzgoja Kutjeva d.d. koji je težio više od 500 kg, a bio je poslužen u ponoć.
 

Kroz cijelu večer za veselu i plesnu atmosferu pobrinuli su se poznata pjevačica Maja Šuput, tamburaški sastav Bekrije i Krajiški trubači iz Banja Luke. No ništa nije bolje od odlične atmosfere za stolom i u dobrom društvu!
 

Ovom prilikom Kutjevo d.d. objavilo je i jedan novitet, te su ovom prilikom najavili u narednom periodu otvaranje trezora arhivskih vina. Član Uprave Kutjeva d.d., Mladen Pavić uručio je odabranim poslovnim partnerima potvrdu o pohranjenih petnaest boca Graševine 2016. koje će u trezoru biti do 2034. godine.

˝Kutjevo je prva vinska kuća koja osniva trezor arhivskih vina. Vina se u našoj vinskoj kući arhiviraju od 1946. i već imamo 70 000 arhiviranih boca˝, istaknuo je Mladen Pavić.
 
Foto: Željka Balja 

Primjedbe