Dom Pérignon krasi profinjenost i elegancija do posljednjeg
mjehurića. Za kraj godine, sebi i svojim najmilijima poklonite specijalno
limitirano izdanje dva šampanjca koje je kreirala ova svjetski poznata
šampanjska kuća. Uz blagdanski ručak, za kraj godine ili kao poklon, šampanjac Dom Pérignon odabir je koji će svojim
jedinstvenim mjehurićima zagolicati svačije nepce.
U suradnji s njemački apstraktni umjetnik Michael Riedel, Dom Pérignonom osmislio je ambalažu za limitiranu seriju u kojoj su dva plemenita vina - Dom Pérignon Vintage iz 2006. i Dom Pérignon Rosé iz 2004.
Za limitiranu
seriju u kojoj su Vintage Blanc iz 2006. i Rosé Vintage iz 2004. Michael Riedel izradio je
uzorak koji se sastoji od slova D
i P iz Dom Pérignona koja su presložena i naslagana jedno na drugo stotine
puta, čime je nastao jedinstven umjetnički oblik. Uzorak se sastoji od više
slojeva koji predstavljaju godine dozrijevanja i složenost vina. Dizajn Michaela
Riedela osmišljen je tako da odražava
preobrazbu Dom Pérignona
tijekom vremena sazrijevanja vina s
talogom.
Dom Pérignon ima dugu suradnju s dizajnerima i umjetnicima kao što su
Björk, Chris Cunningham, Jeff Koons, David Lynch, Karl Lagerfeld i Iris Van
Herpen te zajedničke kreativne projekte s Robertom Wilsonom i Langom Langom.
Više od tri stoljeća kasnije,
kuća Dom Pérignon odražava
vizionarski pristup koji je imao njezin osnivač, odiše vrhunskom kvalitetom i
neusporedivim osjećajem koji dovodi do bestežinskog stanja, prozračnog
bogatstva i podanosti od prvog dojma sve do dugotrajnog završetka.
O šampanjcu
Prvi
dojam odaje blagost čistog, prozračnog i svijetlog bukea. Potom se otkrivaju
cvjetni i voćni pastelni tonovi koji ubrzo prelaze u tamniju boju kandiranog
voća, svježeg sijena i prepečenca s tragovima slatkog korijena. U ustima se
otkriva bogatstvo okusa vina – umjerenog, sočnog i cjelovitog u svojoj srži.
Tekstura vina klizi i širi se i ono postaje složenije i intenzivnije,
svilenkastije više nego kremasto. S vremenom se cjelina stapa u izvanrednu
gorkost s nijansom slanog okusa.
PR i Foto: Danira Orešić
Primjedbe
Objavi komentar