Najava: 3. Sevniški planinarski maraton za sve generacije!



 

Poštovani rekreativci, planinari, ljubitelji prirode i avanture svih dobnih uzrasta!


Planinarsko društvo Lisca Sevnica organizirati će sportsko-rekreativni događaj

3. Sevniški planinski maraton.

 

Čeka vas zanimljiv izbor od 6 različitih pješačkih staza koje se odvijaju uglavnom na planinskim stazama Sevnice, označenoj ruti  na području općine Sevnica, te kraćim stazama općine Šentjur, Radeče, Laško i Škocjan.

Sevniški planinski maraton nudi širok izbor planinarskih izazova za sve dobne uzraste, ustrajnim planinarima, trkačima, ljubiteljima prirode i šetnje kao i rekreaciju za obitelji uz sportsko-kulturno i zabavno iskustvo djeci, koja su poticaj za održavanje zdravog načina života i kretanja u prirodi.
Tijekom šetnje možete istražiti i brojne prirodne i kulturne znamenitosti (crkve, dvorce, tradiciju...).
 
Događaj u osnovi nije natjecateljskog karaktera, jer je naglasak na kretanju i druženju, a nagrade za najbrže, dodjeljivati će se za najdulju tzv. Gamsovo pot.

Putevi vode po svim označenim pješačkim stazama kroz šume, livade i grebene, pored očaravajućih kulturnih i prirodnih znamenitosti. Posebno zanimljivo je područje Lisce (947 m), najpopularnije točke izletišta u Posavju.

Na stazama su kontrolne točke za osvježenje, kulturni programi, animacija i zabava za djecu. Nakon završetka i dolaska na cilj, možete se osvježiti na bazenu Sevnica ili u sportskom centru Sevnica, gdje će se organizatori pobrinuti za hranu i piće, a gdje ćete u poslijepodnevnim satima moći sudjelovati u brojnim sportskim i zabavnim aktivnostima. Nakon dodijele nagrada i priznanja, uslijedit će bogati kulturno-zabavni program.

Sevniški planinarski maraton 2017, održat će se u subotu, 26. kolovoza 2017.,  sa startom na igralištu kod sportskog centra Sevnica - Športni dom Sevnica, Prvomajska ulica 15a, 8290 Sevnica.

I zadnje ali ne manje važno ... Nabijate li već kondiciju? Neka vas riječ "maraton" ne zastraši!
 
Staze su prilagođene za svakoga!
 
I ne zaboravite: važno je sudjelovati, razgibati se, opustiti u prirodi, učiniti nešto za sebe, a u isto vrijeme se zabaviti, upoznati nove ljude, staze i turističke atrakcije!

Dobro došli na jedinstveni sportsko-rekreacijsko turistički događaj za sve uzraste!
 
 


PR: Planinsko društvo Lisca Sevnica

Primjedbe