5. Zagreb Tourfilm Festival oduševio goste

U Zagrebu se od 21. do 23. 9. ove godine, održao 5. Zagreb Tourfilm Festival, član CIFFT.e – Comité International des Festivals du Film Touristique, koji obuhvaća  međunarode filmske festivale koji se održavaju diljem svijeta.

 

Na 5. Zagreb Tourfilm Festivalu, čiji su glavni organizatori BALDUČI FILM i TURISTIČKA ZAJEDNICA GRADA ZAGREBA, ove godine se pridružila Fakulteta za turizem  Fakulteta za elektrotehniko, računalništvo in informatiko, sa desetak svojih studenata - student žiri 2016, koji su zajedno sa ostalim članovima žirija (ŽELJKO SARIĆ – predsjednik žirija, SLAVIJA JAČAN – članica žirija, LATICA IVKOVIĆ- članica žirija, SEYHMUS CAN SARACOGLU – član žirija, BERNARDIN MODRIĆ – član žirija, ALEXANDER KAMMEL – član žirija), odabrali najbolji turistički film prema studentskom izboru.
 
 
Na završnoj svečanoj večeri u Hotelu Esplanade u Zagrebu, Grand Prix nagradu osvojila je Turska za film - HOME OF TURQUOISE , dok je nagradu za životno djelo dobio Đuro Tomljenović, turistički novinar i analitičar, poznat i kao glavni urednik i voditelj turističke emisije “Turistička klasa” na HRT-u.


Nagradu za najbolji film prema studentskom izboru, uručio je dekan Fakultete za turizem, izr. prof. dr. Boštjan Brumen, za film - POLAR NIGHT MAGIC (Finska).
 
 
Ovo je još jedna potvrda kako se Fakulteta za turizem čvrsto međunarodno povezuje sa najboljim turističkim praksama i organizacijama.

Više o nagrađenim filmovima: Nagrade 2016






Foto: Balduči Film
Tekst: Željka Balja

 

Primjedbe