2 zlata i srebro za Graševine Kutjevačkog podruma na svjetskom vinskom prvenstvu u Bruxellesu


Kutjevo d.d. na ovogodišnjem Concours Mondial de Bruxelles nagrađeno je zlatnim medaljama za Kutjevo Vrhunsku Graševinu 2015. i Kutjevo Graševinu De Gotho 2015., dok je Ledena Graševina 2012. osvojila srebrnu medalju.
 
Concours Mondial de Bruxelles jedno je od najvećih i najpoznatijih svjetskih ocjenjivanja vina. Ovogodišnje ocjenjivanje, 23. po redu, održano je od 29. travnja do 1. svibnja u bugarskom Plovdivu. Od pristiglih više od 9.000 uzoraka vina iz svih krajeva svijeta, žiri u sastavu više od 300 vinskih eksperata, enologa i specijaliziranih novinara iz cijelog svijeta, zlatne medalje dodijelio je Kutjevu d.d. za vrhunska vina berbe 2015.
 
''Prošla 2015. godina nadmašila je sva očekivanja. Sunčano i toplo vrijeme pridonijelo je proizvodnji grožđa visoke kakvoće. Zadovoljili smo najviše vinske standarde i ova priznanja za naš klasik Vrhunsku Graševinu 2015. te premium Graševinu De Gotho 2015 su najbolja nagrada za sav uloženi trud'', komentirao je Ivan Marinclin, glavni enolog Kutjeva DD

 
Tekst i foto: PR

Primjedbe