Zagrebačku Laubu, specifičnu nadopunu kulturne ponude grada Zagreba, koja sadrži i mnoge
potencijale za razvoj različitih oblika turističke djelatnosti, prepoznao
je i Saša Špiranec, te nam pripremio selektirani Vinartov Grand Tasting. Bilo je to finale Vinartovih
vinskih događanja u veljači, koje je bilo ispunjeno s 24 vinske radionice s
najrazličitijim temama.
Lauba je
odabrana prema dugogodišnjoj želji, a u koju prema prostorskom planu mogu stati
svi vinari odjednom. Vinari su odabrani prema geografskoj određenosti te kriteriju
kvalitete i osobnoj listi kušanja i oduševljenja, koju je Saša Špiranec želio
pokazati publici. Za selektirane inozemne vinare uz sve navedene kriterije bilo
je također bitno i da su prisutni na našem tržištu.
Možemo reći da je Saša zaista oduševio svoju ciljanu
skupinu, a koji su ugostitelji, restorani, sommmelieri, novinari, blogeri te im
je takvim odabirom i pristupom ponuđena kvaliteta i prilika za nesmetanu i direktnu
komunikaciju s vinarom.
Prema Sašinim riječima, od planiranih uzvanika odazvalo se
njih 99 %, što je itekako razlog za sreću. U fokusu i dalje ostaje limitirana
skupina vinara i posjetitelja, sa još strožim kriterijima iduće godine. Da, da…
Ono što sam uočila da vinari imaju na svojim buteljama i
što se meni činilo zanimljivim su 'Slow Wine Pourers and Stopper' koji su za
potrebe Grand Tastinga kupljeni čak u Francuskoj, jer ih na žalost na našem
tržištu nema u prodaji.
U sklopu promenadnog kušanja novost od ove godine je bila i
Pop-up vinoteka, u kojoj su 33 vinarije uspješno prodavale svoja vina, od kojih
neke malo više, neke malo manje, ali za prvi put to je itekako odličan
rezultat i dodatan vjetar u leđa….
Pa što reći osim, jedva čekam sljedeći Grand Tasting. ;-)
Primjedbe
Objavi komentar