Vinartov Grand Tasting u Laubi



Zagrebačku Laubu, specifičnu nadopunu kulturne ponude grada Zagreba, koja sadrži i mnoge potencijale za razvoj različitih oblika turističke djelatnosti, prepoznao je i Saša Špiranec, te nam pripremio selektirani Vinartov Grand Tasting. Bilo je to finale Vinartovih vinskih događanja u veljači, koje je bilo ispunjeno s 24 vinske radionice s najrazličitijim temama.

Lauba je odabrana prema dugogodišnjoj želji, a u koju prema prostorskom planu mogu stati svi vinari odjednom. Vinari su odabrani prema geografskoj određenosti te kriteriju kvalitete i osobnoj listi kušanja i oduševljenja, koju je Saša Špiranec želio pokazati publici. Za selektirane inozemne vinare uz sve navedene kriterije bilo je također bitno i da su prisutni na našem tržištu.

 
Možemo reći da je Saša zaista oduševio svoju ciljanu skupinu, a koji su ugostitelji, restorani, sommmelieri, novinari, blogeri te im je takvim odabirom i pristupom ponuđena kvaliteta i prilika za nesmetanu i direktnu komunikaciju s vinarom.

Prema Sašinim riječima, od planiranih uzvanika odazvalo se njih 99 %, što je itekako razlog za sreću. U fokusu i dalje ostaje limitirana skupina vinara i posjetitelja, sa još strožim kriterijima iduće godine. Da, da…
 
Ono što sam uočila da vinari imaju na svojim buteljama i što se meni činilo zanimljivim su 'Slow Wine Pourers and Stopper' koji su za potrebe Grand Tastinga kupljeni čak u Francuskoj, jer ih na žalost na našem tržištu nema u prodaji.
U sklopu promenadnog kušanja novost od ove godine je bila i Pop-up vinoteka, u kojoj su 33 vinarije uspješno prodavale svoja vina, od kojih neke malo više, neke malo manje, ali za prvi put to je itekako odličan rezultat i dodatan vjetar u leđa….

Pa što reći osim, jedva čekam sljedeći Grand Tasting. ;-)
 
 

Primjedbe