Plavci u centru Zagreba



U četvrtak, 1. veljače 2018. u restoranu Klub književnika u Zagrebu, Trg bana Jelačića 7/1, održat će se promocija i kušanje vina „Pelješac u Zagrebu“. Manifestacija započinje u 19 sati, a osim u biranim vinima posjetitelji će moći uživati u slasnim zalogajima i živoj glazbi.

Riječ je o prvom organiziranom predstavljanju peljeških vinara ikad održanom u Zagrebu. Jako smo ponosni što u metropolu dovodimo čak deset peljeških vinarija koje će ukupno predstaviti više od 35 vinskih etiketa. Riječ je uglavnom o manjim proizvođačima, koji svoju ukupnu proizvodnju gotovo cijelu rasprodaju tijekom turističke sezone. Stoga je ovo jedinstvena prilika za kušanje vina koja je u uobičajenim okolnostima teško ili čak nemoguće pronaći u Zagrebu“ – ističe Irena Lučić, organizatorica manifestacije i voditeljica udruge. 

PZ Putnikovići

Kušanje i promocija vina „Pelješac u Zagrebu“ organiziran je u suradnji s udrugom „Plavac mali – Pelješac“ te uz potporu općina Janjina, Orebić i Ston.

Na manifestaciji „Pelješac u Zagrebu“ zagrebačkim vinoljupcima i brojnim turistima predstavit će se vinarije Ledinić, Lučić, Jurović, Matković, Arambašić, Dingač-Skaramuča, PZ Postup, PZ Dingač, Pelješki vrhovi PZ Janjine i PZ Putnikovići. Glavna zvijezda ove vinske priče je, naravno, plavac mali, najpoznatija i svjetski cijenjena hrvatska autohtona sorta, koju će nazočni vinoljupci moći kušati u raznim varijantama – od barriquea do desertnog vina, te kao selekcije s položaja Postup i Dingač. 

Osim prilike za degustaciju vina po popularnim cijenama, posjetitelji će imati priliku upoznati vinare, saznati više o izloženim vinskim etiketama te uživati u instrumentalnoj glazbenoj kulisi koju je osmislio mladi pijanist Damir Vlašić. Za potpuni hedonistički doživljaj tu su ukusni slani zalogaji pršutane Smjeli, te My3Cakes - kreativni cupcakesi, mlade hrvatske poduzetnice Martine Miletić, koja je za ovu priliku osmislila kolačić koji se savršeno sljubljuje sa plavcem. „Bit će to pravi mali godišnji odmor, na kojem ćemo zajedno prizvati u sjećanje mirise mora i soli.“ – poručuju iz udruge Vinoljupci.

Dodatne informacije o wine tastingu „Pelješac u Zagrebu“ i udruzi Vinoljupci potražite na www.vinoljupci.com.hr kao i na www.facebook.com/vinoljupci

PR: Irena Lučić

Primjedbe